VIDEO/ Momentul reținerii fondatorului Bismobil Kitchen. Mihail Șaran, reținut pentru escrocherie în R. Moldova și România, plasat în arest pentru 20 de zile

23 ianuarie 2023, 17:14 Justiție 2569
Mihail Șaran, reținut de oamenii legii.  Sursa: politia.md

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen, care ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră produsele companiei, atât în Republica Moldova cât și România, a primit 20 de zile de arest preventiv.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul a pus în aplicare o schemă prin care își însușea banii clienților, fără ca să le livreze mobila comandată de aceștia. Potrivit datelor din dosarul penal, escrocheria pusă la cale de către fondator a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari.

În următoarea zi după reținerea acestuia, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv în privința învinuitului. Totuși, aceasta a dispus arestarea acestuia pentru un termen de 20 de zile, deși procurorii solicitaseră 30 de zile, în scopul asigurării caracterului obiectiv al investigațiilor. Prin urmare, hotărârea judecătorească a fost contestată de procuratura specializată la Curtea de Apel Chișinău.

Investigațiile continuă, timp în care învinuitul se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Amintim că Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) a publicat luni, 23 ianuarie, un mesaj în care a avertizat consumatorii cu privire la suspiciunile de înșelătorie din partea companiei Bismobil Kitchen, care s-a pomenit recent în mijlocul unui scandal după ce nu și-ar fi onorat obligațiile contractuale pentru mii de clienți din România care au plătit bani pentru mobilă de bucătărie, dar și din Republica Moldova.


De menționat că directorul și fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost reținut joi, 19 ianuarie, pe Aeroportul de la Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara.

Împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului Mihail Șaran au fost înregistrate 15 plângeri la Poliție din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media