83 de șoferi, prinși în stare de ebrietate la volan, în ultimele zile. Opt dintre ei, căruțași, cu alcoolemie de peste 1 mg/l

24 ianuarie 2023, 16:08 Societate 57
Șoferi, prinși în stare de ebrietate.  Sursa: Telegram

În ultimele zile, polițiștii au depistat 83 de șoferi în stare de ebrietate, inclusiv opt căruțași.

Poliția precizează că un căruțaș de 44 de ani se deplasa prin satul Prodănești din raionul Florești punând în pericol trecătorii. Acesta avea o concentrație de alcool extrem de mare, de 1,67 mg/l în aerul expirat. Un alt căruțaș a fost depistat în satul Șeptelici din raionul Soroca. Bărbatul de 28 de ani avea o alcoolemie de 1,42 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Cel de al treilea, un bărbat de 37 de ani, se deplasa cu o căruță prin satul Borosenii Noi din raionul Râșcani și avea 1,33mg/l alcool în aerul expirat.

Un alt căruțaș de 28 de ani din satul Ciutești din raionul Florești a fost depistat cu alcoolemie de 1,00 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Toți șoferii și căruțașii s-au ales cu amenzi usturătoare.

În context poliția avertizează că alcoolul poate genera tragedii indiferent de ce mijloc de transport conduci și îndeamnă șoferii să evite să urce în stare de ebrietate la volan ori pe mijloacele hipomobile de transport.


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media