VIDEO/ Omor la beție, în localitatea Puhoi, Ialoveni. Suspecții au fost reținuți

21 ianuarie 2023, 14:36 Societate 7066
Omor, Cuțit.  Sursa: Poliția Republicii Moldova

Noaptea trecută, în jurul orei 02:30, Poliția din Ialoveni a fost sesizată despre comiterea unui omor în localitatea Puhoi.

Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a stabilit că doi bărbați cu vârstele de 32 și 38 de ani, au mers în ospeție la un consătean de 50 ani din localitatea Puhoi.

După ce împreună au consumat băuturi alcoolice, între aceștia s-a iscat un conflict, în timpul căruia bărbatul de 38 ani i-a aplicat mai multe lovituri gazdei, după care a luat un cuțit și i-a aplicat o lovitură în regiunea gâtului, în consecință, victima decedând pe loc.

Ambii suspecți se aflau în stare de ebrietate cu grad avansat.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în baza art. 145 din Codul Penal al Republicii Moldova pentru omor intenționat, cei doi fiind reținuți pe un termen de 72 ore.

Pentru fapta comisă, persoana care se face vinovată de comiterea faptei riscă închisoare de la 15 la 20 ani sau detențiune pe viață.


Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media