FOTO/ Fine Wine Guide 2022-2023: A fost lansat ghidul cu 50 de vinuri bune din R. Moldova

9 decembrie 2022, 09:40 Vinurile Moldovei 514
Prezentare Fine Wine Guide 22/23.  Sursa: Igor Rotari

O nouă ediție a ghidului vinurilor bune din Moldova, Fine Wine Guide 22/23, a fost prezentată joi seara, 8 decembrie, la librăria Cărturești, din incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Publicația este realizată de Andrei Cibotaru, degustător de vinuri la concursurile internaționale de vin și autorul site-ului specializat finewine.md. Ghidul este disponibil în limbile română și engleză.

Fine Wine Guide 22/23 conține, tradițional, o selecție cu 50 de vinuri, de la producători mari și mici din Republica Moldova. Este o selecție non-ierarhică, cu vinuri albe, roze și roșii, seci sau dulci, neapărat vinuri bune.

În premieră, publicația conține și o selecție cu câteva vinuri din România, medaliate la concursul internațional Vinarium, din juriul căruia face parte și autorul Andrei Cibotaru.

La fel, Fine Wine Guide descrie 10 vinoteci din Chișinău, care promovează cultura consumului de vin în Moldova. De asemenea, sunt descrise cele patru regiuni vitivinicole cu indicație geografică protejată.

Ghidul este la 5-a ediție, fiind tipărit cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului.

„Fine Wine Guide este un îndrumător în lumea bogată a Vinului Moldovei. Le recomandăm amatorilor să le deguste, să se informeze, ca mai apoi să descopere vinuri bune într-un număr mult mai mare”, a declarat Elizaveta Breahnă, director interimar al Oficiului Național al Viei și Vinului.

Publicația va fi disponibilă în rețeaua Cărturești, în vinotecile din Chișinău, la pensiunile turistice, iar varianta electronică - pe site-ul vincuvin.shop. De asemenea, Fine Wine Guide va fi prezentat la Vernisajul Vinului.

Vernisajul Vinului va avea loc astăzi, 9 decembrie, la Palatul Republicii. Evenimentul va aduna în acest an peste 60 de producători locali sub egida brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Biletele pentru Vernisajul Vinului sunt disponibile AICI.

Mai jos puteți vedea cum a fost atmosfera de la lansarea Fine Wine Guide 22/23.


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media