CNA și procurorii anticorupție au reținut un polițist, bănuit de pretinderea și primirea a 1000 de euro pentru un permis de conducere

8 decembrie 2022, 15:47 Justiție 384
Centrul Național Anticorupție (CNA).  Sursa: Replica Media

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Drochia a fost reținut, astăzi, 8 decembrie, în flagrant de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție. Polițistul este bănuit că ar fi pretins și primit 1000 de euro pentru a ajuta o persoană să obțină mai ușor permisul de conducere.

Potrivit denunțului, depus pe data de 6 decembrie, polițistul ar fi promis persoanei că ar avea influență asupra unor membri ai Comisiei de examinare a candidaților pentru obținerea permisului de conducere din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din mun.Bălți a I.P. „Agenției Servicii Publice” și că îi poate determina să o aprecieze cu calificativul „admis” la probele teoretică și practică.

În baza denunțului, a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar astăzi polițistul a fost reținut în flagrant în timpul primirii sumei de 1000 de euro - bani transmiși sub controlul CNA și al procurorilor anticorupție de la Nord.

Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore și a fost plasat în izolator.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media