Dumitru Alaiba, despre necesitatea Uber-ului în R. Moldova: „Vreau să fim în rând cu lumea”

19 ianuarie 2023, 14:00 Economie 123
Uber.  Sursa: Getty Images

Aflat la Davos, în Elveția, ministrul economiei, Dumitru Alaiba, a abordat subiectul necesității creării unui parteneriat cu compania Uber.

Ministrul Economiei susține că Republica Moldova ar trebui să aibă Uber, asta deși la modul practic, deocamdată, este mai greu de realizat.

„Prima surpriză nu tocmai plăcută pe care o are un turist când vine la noi în țară pentru prima dată și iese din aeroport – nu avem Uber. Am fost azi pe la casa Uber din Davos. Uber nu poate veni acum în Moldova pentru că nu avem claritate legală. O să reparăm câteva legi și o să continuăm discuția. Vreau să fim în rând cu lumea. Suntem printre puținele capitale din Europa fără Uber și asta nu dă bine nici la turiști, nici la consumatorii noștri, care merită să beneficieze de servicii calitative la un preț optim”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, ministrul economiei, Dumitru Alaiba a avut o întrevedere ieri și cu șefa Grupului H&M pentru Afaceri Publice, Pernilla Halldin, în marja Forumului Economic Mondial de la Davos. Oficialul a discutat despre posibilitatea de a aduce cunoscutul brand de haine și accesorii H&M pe piața din Republica Moldova.

Dumitru Alaiba a scris pe o rețea de socializare că magazinele cunoscutului brand de haine H&M sunt prin toată Europa, dar nu și în R. Moldova menționând că „avem loc în Moldova și pentru o fabrică de confecții”.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media