Condamnat la 9 ani de închisoare, după ce împreună cu un amic a bătut un bărbat, iar urmare a leziunilor cauzate a decedat

28 ianuarie 2023, 17:22 Justiție 113
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

Un tânăr, în vârstă de 29 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care a provocat decesul victimei, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

De asemenea, la pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorului bărbatului decedat, a sumei de 100 000 mii lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat.

Mai exact, bărbatul vizat este acuzat că, la 31 octombrie 2022, pe timp de noapte, în timp ce se afla în curtea unei case din sectorul Botanica al capitalei, împreună cu o altă persoană, cu care a consumat anterior băuturi alcoolice, au inițiat un conflict cu un bărbat, aplicându-i multiple lovituri cu mâinile și picioarele peste diferite părţi ale corpului.

În urma leziunilor grave suferite, victima a decedat la spital, la data de 04 noiembrie 2022.

Precizăm că dosarul în privința inculpatului respectiv, a fost examinat în procedură simplificată, în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, din motiv că acesta și-a recunoscut integral vinovăția. Cauza penală în privința complicelui acestuia, a fost disjunsă și este examinată în procedură generală.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media