Sinteza CNA: Bunuri în valoare de peste 2 milioane de lei au fost sechestrate, săptămâna trecută, de ARBI

30 ianuarie 2023, 10:11 Justiție 137
Centrul Național Anticorupție (CNA).  Sursa: Replica Media

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, în valoare de circa 2 milioane de lei, în această săptămână. Printre bunurile indisponibilizate sunt 5 terenuri agricole, un teren pentru construcție, o construcție locativă și una nelocativă.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat șase expertize judiciare, dintre care trei grafoscopice și trei IT, în procedură fiind alte 58 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 342 de cauze penale.

Direcția legislație a întocmit 12 rapoarte de expertiză și 21 de avize. La moment, se lucrează pe 37 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat cinci analize operaționale și a inițiat cinci noi, alte 60 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 11 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 122 de caziere de integritate.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 58 de apeluri. În penitenciare se află 16 persoane, arestate în dosarele CNA.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media