România/ Accident grav într-o carieră minieră din Gorj: Trei decese și 13 răniți, după ce o mașină care transporta muncitori s-a răsturnat

17 ianuarie 2023, 18:40 România 365
Mașina care transporta muncitorii s-a răsturnat într-o carieră minieră din Gorj .  Sursa: Digi24.ro

Un accident grav s-a produs marți, într-o carieră minieră din Gorj, România, după ce o mașină plină cu muncitori s-a răsturnat. Trei oameni au murit și alți 13 au fost răniți, transmite digi24.ro.

Potrivit unui comunicat transmis de Complexul Energetic Oltenia, accidentul a avut loc în momentul în care muncitorii erau transportați din carieră la sediu.

„În data de 17.01.2023, în jurul orei 13:00, în perimetrul carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehiculul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.

Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi cercetate și stabilite cu exactitate cauzele și împrejurările producerii acestuia. Conducerea și colectivul CE Oltenia își exprimă regretul față de tragicul eveniment care a avut loc și transmite sincere condoleanțe familiilor îndurerate”, se menționează în comunicat.

În context, ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un mesaj pe rețelele de socializare, a menționat că se îndreaptă către Gorj.

„O gravă tragedie a răpit astăzi trei vieți la Complexul Energetic Oltenia. Este cumplit. Gândurile mele sunt alături de familiile îndurerate și mă rog să aibă putere în lupta cu durerea care îi încearcă. Accidentul s-a soldat inclusiv cu rănirea altor muncitori din cadrul complexului. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns. Mă îndrept către Gorj, chiar acum”, a scris ministrul român.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media