Președintele României a discutat cu omologul grec despre sprijinirea R. Moldova, care este afectată de o criză energetică gravă

2 decembrie 2022, 21:08 Politică 133
Președintele Klaus Iohannis, întrevedere cu omologul său elen, președinta Katerina Sakellaropoulou.  Sursa: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 2 decembrie, la Atena, o întrevedere cu omologul său elen, președinta Katerina Sakellaropoulou, cu ocazia vizitei de lucru în Republica Elenă. În cadrul discuțiilor, oficialii au reafirmat sprijinul pe care cele două state continuă să-l acorde Ucrainei și refugiaților ucraineni, precum și pentru Republica Moldova, afectată și de o criză energetică gravă.

Totodată, președinți au avut un schimb de opinii referitor la contextul geopolitic și efectele războiului în plan umanitar, al securității energetice și alimentare, având în vedere situația de securitate determinată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei.

În context, președintele României a prezentat acțiunile pe care România le-a întreprins și continuă să le întreprindă atât în relația cu Ucraina, cât și cu Republica Moldova.

Întrevederea Președinților României și Greciei a avut loc în continuarea dialogului politic româno-elen, care a înregistrat un ritm susținut pe parcursul anului 2022.

Cei doi șefi de stat au salutat relațiile bilaterale foarte bune, potențate de afinitățile culturale și de o îndelungată istorie comună, subliniind, de asemenea, strânsa cooperare în plan european, regional și internațional.

Totodată, președinta Katerina Sakellaropoulou a reafirmat susținerea deplină a Greciei pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Președinți au mai avut un schimb de vedere cu privire la necesitatea de a continua coordonarea pentru a combate dezinformarea cu care se confruntă statele europene în contextul actual.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media