La Universitatea de Stat din Moldova va fi înființată Facultatea de Teologie, extensiune a UAIC din Iași. Acordul, semnat între rectorii universităților Igor Șarov și Tudorel Toader

16 decembrie 2022, 09:51 Educație 251
Rectorul USM, Igor Șarov și rectorul UAIC, Tudorel Toader.  Sursa: usm.md

Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Alexandru Ion Cuza” din Iași au semnat un acord de cooperare în vederea extensiunii Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi la Universitatea de Stat din Moldova privind înființarea Facultății de Teologie.

Documentul a fost semnat de către rectorul USM, Igor Șarov, care s-a aflat într-o vizită de lucru la Iași, și rectorul UAIC, Tudorel Toader.

Programul de studiu desfășurat în Extensiunea universitară va fi finanțat integral de Guvernul României.

Activitatea se va baza pe parteneriatul universitar dintre cele două instituții în domeniile didactic, științific, cultural și social, iar diplomele de finalizare a studiilor vor fi acordate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De asemenea Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va pune la dispoziția personalului didactic și de cercetare de la Universitatea de Stat din Moldova accesul extins la infrastructura și facilitățile pentru cercetare din laboratoarele, bazele și centrele proprii, experiența și competențele existente în managementul diverselor tipuri de proiecte de cercetare științifică, în scopul derulării unor programe și proiecte comune de cercetare.

Facultatea de Teologie din Iași a fost una dintre cele patru facultăţi fondatoare a Univesității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media