Google felicită Republica Moldova. Cum arată doodle-ul de Ziua Independenței

27 august 2021, 08:56 IT 2116
Doodle Moldova.  Sursa: captură foto

Celebrul motor de căutare Google a publicat de dimineață doodle-ul zilei, acea pictogramă care însoțește pagina de căutare. Așa cum s-a obișnuit, astăzi au publicat o imagine cu steagul Republicii Moldova încadrat în elemente tradiționale.

Totodată, google a publicat un mesaj de explicație a doodle-ului zilei.

„Astăzi Doodle celebrează Ziua Independenței Republicii Moldova care comemorează adoptarea Declarației de Independență adoptată în aceeași zi. Chiar dacă statul modern al Moldovei a fost creat abia 30 de ani în urmă, prima recunoaștere a unui principat independent se întâmpla în 1349!

Mulți din cei care vor celebra în această țară din Europa de Est se vor bucura de ultimele zile libere de școală și muncă pentru a sărbători acest reper și secole de moștenire a tradițiilor moldovenești. Partea oficială a ceremoniilor zilei vor începe cu o depunere de flori la monumentele istorice din capitala Chișinău pentru a onora trecutul.

În Piața Marii Adunări Naționale din centrul capitalei, parada de Ziua Independenței va fi înfrumusețată de cetățeni îmbrăcați în haine naționale care sunt frumos colorate, țesute de mână într-un design intrigant. Ansamblurile de folclor vor dansa pe străzi, iar în grupuri se va juca un dans tradițional, Hora, după care cerul va fi iluminat de focuri de artificii,

O zi a independenței fericită, Moldova!”, scrie pe pagina de Doodle. Imaginea însă, va fi accesibilă doar utilizatorilor din Republica Moldova.

Doodle-urile sunt acele schimbări distractive, surprinzătoare și uneori spontane ale siglei Google pentru a marca zile de sărbătoare, aniversări, precum și pentru a comemora viața unor artiști, deschizători de drumuri sau a unor oameni de știință celebri.

Un grup de angajați Google se reunesc în mod regulat pentru a decide, în urma unor sesiuni de brainstorming, ce evenimente vor fi sărbătorite printr-un doodle. Ideile pentru doodle-uri provin din numeroase surse, inclusiv de la angajați și de la utilizatori Google. Procesul de selecție a doodle-urilor are drept scop să sărbătorească evenimente și aniversări interesante care reflectă personalitatea companiei Google și preocuparea acesteia pentru inovare.


Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media