Johnny Depp va fi recompensat cu premiul onorific Donostia la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián

10 august 2021, 10:50 Film 334
Actorul Johnny Depp.  Sursa: pagesix.com

Johnny Depp va fi recompensat cu Premio Donostia pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastián (Zinemaldia), din nordul Spaniei, fiind caracterizat drept „unul dintre actorii cei mai talentaţi şi mai versatili ai cinematografiei contemporane”, potrivit unui comunicat emis de organizatori.

Johnny Depp, unul dintre cei mai talentați și mai versatili actori ai cinematografiei contemporane, va primi premiul Donostia miercuri, 22 septembrie, în Auditoriul Kursaal, în cadrul celei de-a 69-a ediții a Festivalului de la San Sebastian.

În cariera sa cinematografică, Johnny Depp a fost de trei ori nominalizat la Oscar, a fost nominalizat de zece ori și este câștigător al unui Glob de Aur. De asemenea, este câștigător al Screen Actors Guild Award pentru cel mai bun actor și de șase ori nominalizat și câștigător al 14 premii People’s Choice Awards.

Cu peste 90 de producţii audiovizuale în palmares, Depp a produs peste zece filme, inclusiv recentul „Minamata” (2020), de Andrew Levitas, Hugo (2011), în regia lui Martin Scorsese și Crock of Gold: A Few Rounds cu Shane MacGowan (2020), al cărui director de film este Julien Temple, câștigător al Premiului Special al Juriului la ultimul Festival de la San Sebastian. De asemenea, a regizat scurtmetraje, a realizat şi scris lungmetrajul „The Brave” din 1997, care l-a avut în distribuţie pe legendarul Marlon Brando.

A debutat pe marile ecrane ca victimă a lui Freddy Krueger în „A Nightmare on Elm Street” din 1984 când avea doar 21 de ani. În 1990, după numeroase filme pentru adolescenţi, începe o lungă relaţie de colaborare cu regizorul Tim Burton, pentru care a jucat rolul principal din „Edward Scissorhands”.

În anii următori, el a jucat în filme regizate de regizori de prestigiu, inclusiv Emir Kusturica („Arizona Dream”, 1992), Lasse Hallström („What's Eating Gilbert Grape?”, 1993 și „Chocolat”, 2000), Tim Burton („Ed Wood”, 1994 și „Sleepy Hollow”, 1999), Jim Jarmusch („Dead Man”, 1995), Mike Newell („Donnie Brasco”, 1997) și Terry Gilliam („Fear and Loathing in Las Vegas”, 1998) - ecranizate la Festival ca parte a retrospectivei Terry Gilliam.

În secolul XXI, rolul căpitanului Jack Sparrow în saga „The Pirates of the Caribbean” (2003, 2006, 2007, 2011 și 2017) i-a adus, de asemenea, admirația noilor generații. În această perioadă, a primit trei nominalizări la Oscar pentru Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003), Finding Neverland (2004) și Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007), în rolul bărbierului pentru care a primit Globul de Aur.

În ultimii ani a lucrat cu Gore Verbinski („The Lone Ranger”, 2013), Rob Marshall („Into the Woods”, 2014), Scott Cooper („Black Mass”, Perlak 2015), Kenneth Branagh („Murder on the Orient Express”, 2017) și Andrew Levitas („Minamata”, 2020).

Depp a interpretat roluri de scriitori, poliţişti, sau de agenţi infiltraţi, dar întotdeauna inadaptaţi alături de colegi de platou precum Marlon Brando, Faye Dunaway, Jerry Lewis, Penélope Cruz, Helena Bonham Carter, Javier Bardem, Kate Winslet, Mark Rylance, Dustin Hoffman, Judi Dench, Antonio Banderas, John Malkovich, Marion Cotillard, Forrest Whitaker, Al Pacino, Benedict Cumberbatch, Morgan Freeman, Benicio del Toro, Michelle Pfeiffer, Leonardo Di Caprio și Christopher Plummer și alții.

Va fi cea de-a treia vizită a lui Johnny Depp la Festival, după trecerea sa „în fugă” din 1998 alături de Terry Gilliam şi reîntoarcerea sa din 2020, într-o ediţie marcată de multe absenţe din cauza pandemiei pentru a prezenta documentarul despre Shane MacGowan, solistul trupei The Pogues.

Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastián (Zinemaldia), din nordul Spaniei, care se va desfăşura în perioada 17 - 25 septembrie.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media