DOC/ RISE Moldova: Gheorghe Cavcaliuc și-a deschis o firmă la Londra, pe 1 septembrie

3 septembrie 2021, 07:53 Justiție 2114
Gheorghe Cavcaliuc.  Sursa: captură video/Facebook

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, se pare că nu are de gând să revină curând în Republica Moldova, unde este căutat de procurorii din Republica Moldova pentru a fi tras la răspundere în dosarul „Verde de briliant”. Jurnaliștii de la RISE Moldova au dezvăluit faptul că fostul șef al Inspectoratului General de Poliție și-a deschis, acum două zile, o firmă cu sediul la Londra - coincidență sau nu, tot pe 1 septembrie Biroul Interpol din Moldova a a anunțat despre faptul că a cerut Biroului din Lyon ca Gheorghe Cavcaliuc să fie dat în căutare internațională.

Potrivit RISE Moldova, noua companie a lui Gheorghe Cavcaliuc se numește „SUCCESS FOR YOU LIMITED” și are sediul în Rainham, o suburbie din Londra.

Firma a fost deschisă acum două zile, pe 1 septembrie, iar pentru perfectarea actelor, Cavcaliuc a folosit cetățenia română pe care o deține.Amintim că tot la 1 septembrie 2021, Biroul Interpol din Moldova a solicitat ca liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc și omul de afaceri Veaceslav Platon să fie dați în căutare internațională. Solicitarea a fost expediată la biroul din Lyon joia trecută.

La scurt timp după anunț, Cavcaliuc a ieșit cu o reacție, în care s-a arătat „ofensat” că a fost menționat în anunțul Biroului Interpol Moldova alături de Veaceslav Platon.

Totodată, acesta a reiterat că va reveni în țară și se va prezenta în fața justiției doar dacă va fi recuzată procurora pe caz, Ludmila Zaharia, pe care a atacat-o în repetate rânduri, spunând că aceasta ar fi „șantajabilă și manipulată politic”, ceea ce „nu-i garantează un proces echitabil”.

Gheorghe Cavcaliuc este acuzat, împreună cu patru membri ai PACE, de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii. Acesta este cercetat pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani. Gheorghe Cavcaliuc susține că dosarul „Verde de briliant” este unul instrumentat la comandă și ar avea intenția să distragă de la problemele grave care sunt în organele procuraturii.


El a părăsit teritoriul Republicii Moldova chiar în Ziua Alegerilor și s-a afișat în Italia, de unde a anunțat că că s-ar afla în drum spre casă.. Mai apoi, acesta a fost filmat plimbându-se pe o stradă din Londra.

Fostul șef al Poliției a confirmat că se află în Marea Britanie, declarând că a revenit la fostul loc de muncă, la o companie internațională. Tot atunci, acesta a spus că este gata să revină în Republica Moldova doar în fața unui procuror nepărtinitor.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media