SIS a venit cu o reacție după ultimele evenimente ce au avut loc în regiunea transnistreană

26 aprilie 2022, 10:40 Societate 557
SIS.  Sursa: sis.md

Serviciul de Informații și Securitate a venit cu o reacție după ultimele evenimente ce au avut loc în regiunea transnistreană. SIS susține că monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare.

În nota emisă de SIS este menționat că subiectele prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate publicului larg.

În același timp, instituția anunță că și-a intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță al Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactivă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept.

Totodată, SIS îndeamnă societatea la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură și război.

Având în vedere complexitatea situației create, contăm pe responsabilitatea și gândirea critică a cetățenilor Republicii Moldova.

Comunicarea pe subiectul dat va fi realizată într-o manieră centralizată de către autoritățile publice ale Republicii Moldova.

Două explozii au avut loc în această dimineață în satul Maiak din raionul Grigoriopol. Sursele media din stânga Nistrului spun că au fost deteriorate două antene de telecomunicații.

Potrivit așa-zisului minster de interne de la Tiraspol, prima explozie s-a auzit la ora 6:40, a doua la 7:05. La fața locului au fost trimise serviciile de urgență și Poliția Grigoriopol, care a izolat teritoriul centrului de radio și televiziune „Maiak”. Începând cu ora 9 dimineața s-a aflat că cele două antene erau nefuncționale. Nu au fost înregistrate victime.

Luni, 25 aprilie, a mai avut loc o explozie la sediul așa-ziselor Servicii de securitate de la Tiraspol.

Reprezentanții Biroului politici de reintegrare au declarat că persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

Potrivit Biroului, obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media