Constantin Șușu, desemnat responsabil din partea CSP pentru completarea chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE

26 aprilie 2022, 12:07 Politică 588
Constantin Șușu.  Sursa: csp.md

Constantin Șușu a fost desemnat în calitate de persoană responsabilă din partea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) pentru completarea chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la Uniunea Europeană.

O hotârâre în acest sens a fost aprobată, astăzi, 26 aprilie, de membrii CSP.

Constantin Şuşu este membru al CSP ales din rândul acuzatorilor.

Amintim că, vicepremierul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a primit la 11 aprilie de la comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a Republicii Moldova la UE. Republica Moldova a completat prima parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană. În acest sens, la Președinție a avut loc vineri, 22 aprilie, ceremonia de transmitere a chestionarului completat către UE.

„Ele vizează 35 de capitole, dar şi două capitole suplimentare care ţin de criteriul politic şi economic. Aceasta practic înseamnă 90% din acquis-ul comunitar şi denotă în ce măsură este implementat în Republica Moldova. Lucru care contează este că, astăzi, nu suntem în situaţia zero, suntem în al optulea an de implementare a Acordului de Asociere cu UE. Este un Acord comprehensiv ce include şi o componentă economică puternică. În această perioadă, Republica Moldova deja a întreprins mai multe acţiuni şi a implementat mai multe politici care ne vor ajuta să bifăm mai multe condiţionalităţi ale UE”, a explicat Iulian Groza într-o intervenție la Radio Moldova.

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a semnat la 3 martie 2021, alături de prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu, cererea oficială de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media