Londra: Rusia forțează o victorie „semnificativă” în Ucraina înainte de 9 mai

21 aprilie 2022, 11:19 Rusia 156
Ministrul Apărării de la Londra.  Sursa: buildington.co.uk

Rusia are nevoie de „un succes semnificativ” în războiul pe care l-a declanșat în Ucraina înainte de 9 mai, când Moscova sărbătorește Ziua Victoriei din al Doilea Război Mondial. Potrivit raportului zilnic al ministerului britanic al Apărării, acest lucru ar putea influența viteza și amploarea operațiunilor militare înainte de această zi.

„Cel mai probabil Rusia dorește să demonstreze succese semnificative înainte de 9 mai - sărbătoarea anuală a Zilei Victoriei. Acest lucru ar putea influența viteza și forța operațiunilor militare înainte de această zi.

Forțele ruse aveansează acum din zonele de acțiune din Donbas spre Kramatorsk, atacat fără încetare cu rachete.

Forțele aeriene ruse asistă ofensiva trupelor terestre în încercarea de a suprima și distruge sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei.”, se arată în nota ministerului Apărării de la Londra.

Ucraina și poporul său se confruntă cu cea de-a 57-a zi de invazie. În timp ce trupele ruse se abat asupra orașului-port Mariupol din sud-estul asediat, președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a avertizat că forțele sale nu au suficiente arme „serioase și grele” pentru a înfrunta rușii. Aproximativ 120.000 de oameni rămân prinși în oraș, a mai adăugat liderul de la Kiev.

Forțele aeriene ucrainene au adăugat aproximativ 20 de avioane operaționale la flota lor în urma unui aflux de piese de schimb, a declarat un oficial înalt al apărării american. Fără a preciza care țară a furnizat piesele, oficialul a spus că SUA și alte țări au lucrat „pentru a obține piesele de care au nevoie”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media