Rândul de TIR-uri de la frontiera moldo-română pe sensul de ieșire din țară s-a redus la 24

15 iunie 2022, 10:08 Societate 242
Rândul de camioane la vama Leușeni, 15 iunie.  Sursa: Rosian Vasiloi/Facebook

Rândul de camioane care așteaptă să treacă formalitățile vamale la ieșirea din țară pe segmentul de frontieră dintre R. Moldova și România s-a redus la 24, anunță Serviciul Vamal. Potrivit unui comunicat al instituției, în ultimele 24 de ore angajații Serviciului Vamal au procesat 416 camioane.

„Raportul privind situația la posturile vamale de frontieră pentru intervalul 14 iunie 2022, ora 07:00, până la data 15 iunie 2022, ora 07:00: În urma măsurilor întreprinse în vederea fluidizării traficului camioanelor la postul vamal Leușeni, la moment în rândul de așteptare sunt 24 camioane pe sensul de ieșire din țară, iar în ultimele 24 de ore au fost procesate 416 camioane la fel pe sensul de ieșire din țară”, anunță Serviciul Vamal.Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a publicat câteva fotografii de la vama Leușeni și a declarat că în rând stau 7 camioane, iar altele 20 sunt în punctul de trecere al frontierei.

Foto: Rosian Vasiloi/Facebook

În ultimele zile, autoritățile de la Chișinău intervin în rezolvarea situației din punctul de frontieră Leușeni – Albița din cauza numărului mare de tiruri care așteaptă să treacă frontiera de stat.

Potrivit MAI, luni, 13 iunie, a fost atins recordul cu privire la numărul tirurilor care au trecut frontiera prin punctul Leușeni-Albița - 437 autocamioane față de 320 în ziua precedentă.

Amintim că marți, 14 iunie, Comisia pentru Situații Excepționale a decis desfășurarea unor echipe mixte de control, formate din specialiști din cadrul Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal, în punctele de trecere a frontierei moldo-române, pentru deblocarea traficului de camioane.

De asemenea, echipele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au creat așa numitele insule de acces pentru șoferii de TIR care sunt în așteptare pentru a avea la îndemână servicii de primă necesitate precum corturi de odihnă, servicii de igienă, un loc de preparare a bucatelor și revitalizare și apă potabilă.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media