Șefa statului a avut o întrevedere cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres: „Am reconfirmat susținerea noastră pentru agenda de dezvoltare durabilă a ONU”

10 mai 2022, 12:37 Politică 52
Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres.  Sursa: Președinte.md

Șefa statului Maia Sandu a avut marți, 10 mai, o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, care efectuează timp de două zile o vizită de lucru la Chișinău. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova, dar și despre eforturile de a continua, în pofida situației de securitate dificile din regiune, proiectele de dezvoltare a țării.

„Mizăm pe cooperarea cu Națiunile Unite pentru a răspunde mai eficient la numeroasele provocări cu care ne confruntăm. I-am mulțumit Secretarului General ONU pentru sprijinul de care țara noastră a beneficiat de-a lungul anilor prin agențiile Națiunilor Unite, dar și pentru suportul în gestionarea actualei crize umanitare, inclusiv ajutorul financiar direct oferit refugiaților ucraineni și familiilor ce îi găzduiesc.

Am primit asigurări că, în scurt timp, aceste ajutoare vor ajunge la toți cei care au nevoie de ele. Domnul Antonio Guterres a transmis tuturor cetățenilor noștri gratitudinea sa pentru solidaritatea manifestată față de refugiații din Ucraina”, se arată într-o mesaj publicat pe pagina de Facebook a șefei statului.

Totodată, Maia Sandu a reconfirmat susținerea Republicii Moldova pentru agenda de dezvoltare durabilă a ONU, menționând că a discutat și despre noul Cadru de Parteneriat ONU-Moldova pentru următorii cinci ani.

„Este un parteneriat care va susține realizarea priorităților noastre naționale în domeniul drepturilor omului și al dezvoltării, al consolidării statului de drept și democrației, și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor”, a menționat șefa statului.


Întrevederi cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, a mai avut prim-ministra Natalia Gavrilița, dar și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În cadrul întrevederelor, înaltul oficial al ONU a menționat că vizita sa la Chișinău este o vizită de recunoștință și solidaritate. Mai mult, oficialul a subliniat faptul că comunitatea internațională trebuie să vină cu un mesaj mai puternic de susținere a Republicii Moldova.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media