Antony Blinken a anunțat că SUA vor acorda Ucrainei asistență alimentară de urgență suplimentară în valoare de 215 milioane de dolari

19 mai 2022, 09:13 SUA 58
Antony Blinken, secretar de Stat al SUA, în vizită la Chișinău.  Sursa: Replica Media

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a anunțat că SUA vor acorda o nouă asistență alimentară de urgență în valoare de 215 milioane de dolari pentru criza din Ucraina și a cerut și altor țări să se implice rapid în privința crizei alimentare globale în creștere.

„Astăzi, având în vedere urgența crizei, anunțăm încă 215 milioane de dolari în asistență alimentară de urgență nouă și vom face mult mai mult”, a declarat Blinken la Organizația Națiunilor Unite în timpul unei reuniuni ministeriale privind securitatea alimentară globală, scrie CNN.

„Ne așteptăm ca Congresul nostru să aprobe foarte curând aproximativ 5,5 miliarde de dolari în finanțare suplimentară pentru asistență umanitară și securitate alimentară”, a mai spus Blinken.

Totodată, Blinken a menționat că SUA vor angaja 500 de milioane de dolari pentru a stimula producția de îngrășăminte din SUA. Noua asistență vine pe măsură ce există o nevoie crescută de îngrășăminte în țările care îl obțin de obicei din Rusia, care este cel mai mare exportator de îngrășăminte din lume.

Totodată, secretarul de stat aL SUA a cerut altor țări care au îngrășăminte și cereale și care se confruntă, de asemenea, cu o penurie globală din cauza războiului din Ucraina, să intervină rapid pentru a atenua efectele crizei.

Statele Unite au anunțat noi fonduri de peste 2,3 miliarde de dolari pentru asistență alimentară de urgență pentru a răspunde nevoilor umanitare de la invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA au precizat că intenționează să ofere sprijin pe termen lung Ucrainei și au oferit deja națiunii miliarde de dolari în formă de asistență militară și umanitară.

La începutul acestei luni, președintele Joe Biden a anunțat o asistență suplimentară de securitate în valoare de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, sub formă de „muniții suplimentare de artilerie, radare și alte echipamente”.
Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media