VIDEO/ Ministerul rus al Apărării amenință cu noi atacuri aeriene și spune că eliminat circa 30 de mercenari polonezi care ar fi acționat în regiunea Harkiv

15 aprilie 2022, 12:06 Rusia 1098
Igor Konașenkov.  Sursa: captură video/Минобороны России via Facebook

Țara agresoare Federația Rusă amenință că își va intensifica atacurile aeriene în Ucraina, inclusiv la Kiev, „ca răspuns la orice atac terorist sau sabotaj” realizat de ucraineni pe teritoriul rus. Într-un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konașenkov, a declarat că primele bombardamente ca represalii au avut loc noaptea trecută, inclusiv asupra unei baze militare private poloneze în urma căreia ar fi decedat 30 de mercenari care ar fi acționat în regiunea Harkiv.

„În această noapte, rachetele Kalibr de mare precizie, cu rază lungă de acțiune, au atacat o instalație militară de la periferia Kievului. Ca urmare a atacului asupra fabricii de mașini Zhulian „Vizar”, ateliere pentru producția și repararea Sistemelor de rachete antiaeriene cu rază de acțiune și rază medie, precum și rachetele antinavă, au fost distruse”, a spus Konașenkov.

„Numărul și amploarea loviturilor cu rachete împotriva țintelor de la Kiev va crește ca răspuns la comiterea de către regimul naționalist de la Kiev a oricăror atacuri teroriste sau sabotaj pe teritoriul Rusiei”, a mai adăugat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării.

Totodată, Konaşenkov a declarat că forțele ruse, în noaptea de joi spre vineri au lichidat un detașament de mercenari ce aparține unei campanii militare private poloneze din satul Iziumske, în regiunea Harkiv, în urma căreia până la 30 de mercenari polonezi au fost omorâți.

„De asemenea, a fost învinsă instalația militară 221 a Ucrainei, inclusiv: 12 posturi de comandă, 176 de fortărețe și zone de concentrare a forței de muncă inamice, 12 posturi de tragere de artilerie au fost suprimate”, a precizat Konașenkov.

Oficialul rus spune că Aviația operațional-tactică a distrus 13 unități militare ale Ucrainei, printre acestea: două depozite de arme de rachete și artilerie și 10 zone de concentrare a personalului și a echipamentelor militare ucrainene.

Potrivit forțelor militare de la Moscova, în total, de la începutul „operațiunii militare speciale” - eufemismul oficial al Kremlinului pentru invazia Rusiei în Ucraina, au fost distruse 132 avioane, 105 elicoptere, 245 sisteme de rachete antiaeriene, 456 vehicule aeriene fără pilot, 2.213 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 249 lansatoare de rachete multiple, 966 tunuri de artilerie și mortar de câmp , precum și 2110 unități de vehicule militare speciale.IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media