Ministerul Sănătății: 30 de aparate de ventilare pulmonară, în valoare de 611 275 mii de euro, au fost donate de Guvernul german

27 mai 2022, 09:00 Sănătate 47
0 de aparate de ventilare pulmonară, donate de Guvernul german.  Sursa: Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății anunță că 30 de aparate de ventilare pulmonară și consumabile, în valoare de 611 275 mii de euro, au fost donate de Guvernul Republicii Federale Germania. Evenimentul de donație a avut loc la Institutul Mamei și Copilului, care a beneficiat de zece aparate de ventilare pulmonară și consumabile. Celelalte 20 de aparate de ventilare pulmonară și consumabile urmează să fie distribuite altor 15 instituții medicale.

„Toți medicii își doresc să utilizeze echipamente performante pentru acordarea primului ajutor, deoarece viața copiilor este cea mai mare prioritate. Mulțumesc Guvernului Republicii Federale Germania pentru această donație, care este foarte importantă pentru instituțiile medicale din țară.

Astfel, datorită acestor ventilatoare pulmonare pentru nou-născuți, capacitatea tuturor maternităților va fi îmbunătățită pentru a putea fi salvată viața fiecărui micuț.

Menționez că, avem multe proiecte comune cu Guvernul Republicii Federale Germania, datorită cărora vom avea acces la servicii de calitate, care este și scopul de bază al ministerului”,
a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Aparate de ventilare pulmonară de ultimă generație sunt destinate secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți.

Astfel, datorită acestor aparate de ventilare pulmonară, în situații de urgență, nou-născuții vor putea fi monitorizați și vor beneficia de îngrijirile medicale necesare, potrivit Ministerului Sănătății.

„Guvernul Republicii Federale Germania a decis să consolideze colaborarea cu Republica Moldova, care a devenit un partener și mai important în situația regională complicată”, a menționat Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ullrich Kinne.

Potrivit Ministerului Sănătății, în secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți din cadrul Institutului Mamei și Copilului, anual, circa 700 de copii beneficiază de asistență medicală.
Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media