Savurează weekendul la festivalul „DeVin&DeGust”! Vezi agenda activităților din cadrul evenimentului

29 mai 2022, 10:51 Lifestyle 72
DeVin&DeGust Moldova.  Sursa: ONVV

În acest weekend, sărbătorim împreună produsul mândriei naționale – Vinul Moldovei! Pe 29 mai, pe strada pietonală „Eugen Doga” din capitală, la festivalul „DeVin&DeGust” vei avea oportunitatea de a cunoaște valoarea Vinul Moldovei din regiunile cu Indicație Geografică Protejată, prin participarea la un șir de activități și masterclass-uri dedicate, precum și degustări specializate ținute de vinificatori și somelieri.

La ora 11:00, organizatorii te invită să fii prezent la inaugurarea oficială a evenimentului și să participi la festivitatea de înmânare a diplomelor celor care depun eforturi pentru a promova și valorifica Vinul Moldovei.

De la ora 12:30, vei avea oportunitatea de a participa la masterclass-ul de degustare a vinurilor din zona cu Indicație Geografică Protejată „Codru” și de a cunoaște vinăriile din această regiune, dar și specificul bucatelor tradiționale.

De la ora 13:45, ești invitat să participi la Școala Vinului și să cunoști vinurile ce poartă caracterul expresiv al terroir-ului veritabil din zona cu Indicație Geografică Protejată „Ștefan Vodă”.

Iar pentru a savura produsul mândriei naționale din zona cu Indicație Geografică Protejată „Valul lui Traian”, de la ora 15:00, vină la Școala Vinului, să descoperi potențialul vitivinicol, gastronomic, turistic și cultural al fiecărei regiuni și vinurile care ne-au dus faima în toată lumea.

De la ora 16:30, ai oportunitatea de a participa la o degustați de vinuri specială, unde vei savura, prin comparație, vinuri din cele 3 regiuni cu Indicație Geografică Protejată – „Codru”, „Valul lui Traian” și „Ștefan Vodă”.

Pe toată durata de desfășurare a festivalului, vei avea parte și de un program artistic, unde va participa Silvia Zagoreanu și Ansamblul de Lăutari din orașul Ungheni, Ansamblul Folcloric „Cimișarii”, conducător artistic Sergiu Pleșca, dar și Ansamblul Etnofolcloric „Ștefan Vodă”.

Evenimentul va culmina cu un concert susținut de formația „Ciubul”, Tania Cerga și DJ Marcus Lawyer. Festivalul „DeVin & DeGust” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociațiile de Producători de Vinuri cu IGP „Codru”, „Ștefan Vodă și „Valul lui Traian”.


Alte detalii și noutăți ale evenimentului pot fi găsite aici.

Biletele pot fi procurate aici, iar oaspeții „DeVin & DeGust” vor primi un pahar reutilizabil din tritan pentru degustarea vinurilor, posibilitatea de a degusta 3 vinuri și de a participa la un masterclass.

Toți banii colectați din vânzarea biletelor vor fi donați pentru susținerea refugiaților din Ucraina.

Spotul oficial al evenimentului poate fi vizualizat aici.

Festivalul „DeVin & DeGust” se desfășoară și cu suportul partenerilor media: AGROTV Moldova, KISS FM, Jurnal TV, TV8, Agrobizness, Agromedia, diez.md, ea.md, Infomarket, locals.md, moldova.org, replicamedia.md, wine-and-spirits.md, Wine Like a Local

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media