Calea Ferată din Moldova ar putea să se integreze cu cele ale UE. Banca europeană de investiții a lansat un studiu în acest sens

25 octombrie 2022, 21:58 Economie 144
Gara feroviara Chisinau .  Sursa: Replica Media

Banca europeană de investiții (BEI) a lansat un studiu privind integrarea rețelelor feroviare din Republica Moldova și Ucraina cu cele din Uniunea Europeană. Potrivit Infotag, care citează BEI, „studiul este primul pas către o legătură modernă de transport între UE, Moldova și Ucraina”.

Potrivit sursei, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a numit studiul una dintre măsurile pe termen mediu și lung evidențiate în planul de acțiuni Coridoarele solidarității.

Vicepreședintele BEI Teresa Cerwinska, care se ocupă de operațiunile din Ucraina și Moldova, a declarat că „studiul reprezintă investiția strategică a băncii în creșterea economică ecologică durabilă, care sporește securitatea alimentară globală”.

„Integrarea rețelelor feroviare va facilita și mai sigur deplasarea persoanelor, bunurilor și serviciilor între cele trei piețe, precum și va accelera integrarea celor două țări în UE... Toate acestea fac ca studiul BEI privind integrarea reţelelor feroviare din UE, Moldova și Ucraina să fie un pas potrivit la momentul potrivit. Sunt foarte mândră că BEI și Team Europe vor continua să contribuie la soluții care fac lumea mai bună și mai sigură”, a spus ea.

Sursa: Infotag

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media