ULTIMA ORĂ! Rodica Iordanov va fi numită șefă la Ministerul Mediului

16 noiembrie 2022, 15:22 Mediu 813
Rodica Iordanov.  Sursa: Gov.md

Rodica Iordanov va fi numită șefă la Ministerul Mediului. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Iordanov a ocupat până acum funcția de secretar de stat al Ministerului Mediului.

Anterior, funcția era ocupată de Iuliana Cantaragiu. Aceasta și-a depus demisia în septembrie, din funcția de ministră.

În cadrul unei ședințe de Guvern, prim-ministra Natalia Gavrilița s-a arătat deranjată și nemulțumită de modul în care are loc comunicarea privind asigurarea cu lemne a populației. În acest sens, Gavrilița i-a solicitat explicații și i-a adresat mai multe întrebări Iulianei Cantaragiu, la care cea din urmă nu avea răspunsuri.

Amintim că, duminică, 13 noiembrie, la Președinție a avut loc o ședință nocturnă cu mai mulți deputați, dar și membri ai PAS. Presa scria atunci că printre subiectele discutate a fost inclusiv remanierile din Guvern.

Potrivit unui comunicat emis de PAS a doua zi, în cadrul ședinței s-a discutat despre șantajul energetic din partea Rusiei și modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor ministere”.

Aceasta nu este unica modificare în componența cabinetului de miniștri.

În debutul ședinței Executivului, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că și-a dat demisia ministrul Economiei Sergiu Gaibu, iar fotoliul va fi succedat deputatului Dumitru Alaiba, care este președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

Anterior, Viorel Gherciu a fost demis din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, în loc fiind numit Vladimir Bolea.

Prima plecare din Guvern a fost Vlad Kulminski, care și-a dat demisia din funcția de vicepremier pentru Reintegrare.

Guvernul Gavrilița a fost investit la 6 august 2021.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media