FOTO/ Ziua Națională a Vinului, în imagini. Vezi cum a fost la festival

3 octombrie 2022, 16:25 Vinurile Moldovei 298
Ziua Națională a Vinului.  Sursa: Replica Media

Cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, a avut loc în perioada 1-2 octombrie curent, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, cu participarea președintei Republicii Moldova Maia Sandu, prim-ministrei Natalia Gavrilița, președintelui Parlamentului Igor Grosu, ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea, precum și a directorului USAID Moldova Scott Hocklander și a directorului Oficiului Național al Viei și Vinului Elizaveta Breahnă, împreună cu alți oficiali.

În cadrul festivității oficialii au apreciat rezultatele remarcabile ale vinificatorilor autohtoni și au mulțumit oamenilor care muncesc în această industrie. Totodată, demnitarii de stat au subliniat că, domeniul vitivinicol este industria ce contribuie semnificativ la consolidarea imaginii țării pe plan internațional, fiind vitală și pentru economia națională Republicii Moldova.

În anul curent, Ziua Națională a Vinului a întrunit peste 80 de vinării din țară în centrul Chișinăului, pentru a celebra tradițiile vitivinicole și pentru a spori cultura de consum a vinului de calitate.

Timp de două zile, vizitatorii au putut explora orășelul vinului din centrul capitalei, unde au avut ocazia să participe la diverse activități organizate de vinăriile-gazdă, precum: tururi dedicate și programe speciale la toate vinăriile cu potențial oenoturistic din țară, degustări de vinuri, Școala vinului, manifestări artistice ș.a.


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media