FOTO/ Ziua Națională a Vinului, în imagini. Vezi cum a fost la festival

3 octombrie 2022, 16:25 Vinurile Moldovei 176
Ziua Națională a Vinului.  Sursa: Replica Media

Cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, a avut loc în perioada 1-2 octombrie curent, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, cu participarea președintei Republicii Moldova Maia Sandu, prim-ministrei Natalia Gavrilița, președintelui Parlamentului Igor Grosu, ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea, precum și a directorului USAID Moldova Scott Hocklander și a directorului Oficiului Național al Viei și Vinului Elizaveta Breahnă, împreună cu alți oficiali.

În cadrul festivității oficialii au apreciat rezultatele remarcabile ale vinificatorilor autohtoni și au mulțumit oamenilor care muncesc în această industrie. Totodată, demnitarii de stat au subliniat că, domeniul vitivinicol este industria ce contribuie semnificativ la consolidarea imaginii țării pe plan internațional, fiind vitală și pentru economia națională Republicii Moldova.

În anul curent, Ziua Națională a Vinului a întrunit peste 80 de vinării din țară în centrul Chișinăului, pentru a celebra tradițiile vitivinicole și pentru a spori cultura de consum a vinului de calitate.

Timp de două zile, vizitatorii au putut explora orășelul vinului din centrul capitalei, unde au avut ocazia să participe la diverse activități organizate de vinăriile-gazdă, precum: tururi dedicate și programe speciale la toate vinăriile cu potențial oenoturistic din țară, degustări de vinuri, Școala vinului, manifestări artistice ș.a.


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media