Un moldovean de 25 de ani, condamnat și căutat prin Interpol pentru că a violat o minoră, a fost extrădat din Ucraina

23 septembrie 2022, 16:10 Justiție 176
Moldovean, extrădat din Ucraina.  Sursa: Poliția RM

Un bărbat de 25 de ani din raionul Basarabeasca, anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol în anul 2020, a fost reținut în regiunea Vinița, Ucraina. Potrivit Inspectoratului General de Poliție, acesta a fost condamnat în lipsă, la 6 ani de închisoare, pentru că a violat o minoră.

Moldoveanul a fost anunțat în căutare de către Inspectoratul de Poliție Basarabeasca, fiind învinuit în comiterea infracțiunii prevăzute de art. 171 al. 2 Cod Penal al R. Moldova „Violul- săvârșit cu bună- știință asupra unui minor, prin constrângere fizica și psihică, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra și de a-și exprima voința”, precizează IGP.

Mai exact, individul este învinuit că în anul 2019 ar fi violat o minoră de 15 ani, iar în anul 2020 a fost condamnat de Curtea de Apel Cahul la 6 ani de închisoare.

Tânărul a fost extrădat pe cale terestră și a fost predat astăzi, 23 septembrie, polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Basarabeasca.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media