Un moldovean de 25 de ani, condamnat și căutat prin Interpol pentru că a violat o minoră, a fost extrădat din Ucraina

23 septembrie 2022, 16:10 Justiție 176
Moldovean, extrădat din Ucraina.  Sursa: Poliția RM

Un bărbat de 25 de ani din raionul Basarabeasca, anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol în anul 2020, a fost reținut în regiunea Vinița, Ucraina. Potrivit Inspectoratului General de Poliție, acesta a fost condamnat în lipsă, la 6 ani de închisoare, pentru că a violat o minoră.

Moldoveanul a fost anunțat în căutare de către Inspectoratul de Poliție Basarabeasca, fiind învinuit în comiterea infracțiunii prevăzute de art. 171 al. 2 Cod Penal al R. Moldova „Violul- săvârșit cu bună- știință asupra unui minor, prin constrângere fizica și psihică, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra și de a-și exprima voința”, precizează IGP.

Mai exact, individul este învinuit că în anul 2019 ar fi violat o minoră de 15 ani, iar în anul 2020 a fost condamnat de Curtea de Apel Cahul la 6 ani de închisoare.

Tânărul a fost extrădat pe cale terestră și a fost predat astăzi, 23 septembrie, polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Basarabeasca.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media