DOC/ Organizațiile necomerciale vor putea obține finanțare pentru proiecte de interes public din bugetul național și cel local

23 septembrie 2022, 16:22 Societate 38
ședința Guvernului, Guvernul Republicii Moldova, prim-ministra Natalia Gavrilița și cabinetul de miniștri.  Sursa: Replica Media

Organizațiile necomerciale vor putea obține finanțare pentru proiecte de interes public din bugetul național și cel local. Guvernul a aprobat în ședința din 23 septembrie, Regulamentul – cadru cu privire la mecanismul de finanțare nerambursabilă a proiectelor organizațiilor respective.

Noul regulament oferă posibilitatea organizațiilor necomerciale să obțină finanțare pentru proiectele de interes public din bugetul național și bugetele locale. Prin urmare, administrația publică centrală și cea locală vor putea să planifice mijloace financiare pentru realizarea proiectelor.

Regulamentul stabilește procedura de desfășurare a concursului, procedura de evaluare, selectare, soluționare a contestațiilor, procedura de încheiere a contractelor și implementare, venind cu un șir de documente model care vor putea fi aplicate de autorități în procesul de derulare a concursurilor.

Aprobarea regulamentului reprezintă una dintre măsurile angajate de către Guvern în contextul Avizului Comisiei Europene urmare a cererii de aderare și obținerii statutului de țară candidată la Uniunea Europeană.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media