ULTIMA ORĂ! Igor Talmazan, directorul Serviciului Vamal, numit în funcția de Secretar General al Guvernului

23 noiembrie 2022, 12:54 Politică 303
Igor Talmazan, pe când era șef al Inspectoratului Ecologic de Stat.  Sursa: Inspectoratului Ecologic de Stat

Igor Talmazan, directorul Serviciului Vamal a fost numit în funcția de Secretar General al Guvernului. Decizia a fost apobată astăzi în cadrul ședinței de Guvern.

Acesta urmează să ocupe funcția începând cu date de 24 noiembrie. Până acum, Talmazan a ocupat funcția de director al Serviciului Vamal.

Totodată, atribuțiile sale vor fi preluate de directorul adjunct al Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov.

Potrivit CV-ului, Igor Talmazan a deținut mai multe funcții importante, precum șeful Corpului de Control al prim-ministrului, în perioada în care funcția era deținută de Maia Sandu.

Anterior, el a deținut funcția de viceministru al Mediului din 21 decembrie 2016 până în mai 2017, fiind înaintat de Partidul Liberal din care făcea parte, dar și funcția de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat Din 12 august 2015 și până în decembrie 2016.

El a fost și consilier în cadrul Consiliului local Mereni, raionul Anenii Noi (2011-2015), din partea PL, și consilier municipal în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, intrând în funcție de la 28 iulie 2016, pe care a deținut-o până în luna decembrie a acelui an.

Talmazan a fost și reprezentantul cu drept de vot consultativ în cadrul Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr.1 al lui Valeriu Munteanu, candidatul PL la șefia capitalei la alegerile din 20 mai 2018.

În perioada 2011- 2006, a activat în calitate de Consultant juridic la USAID Bizpro/Moldova şi în cadrul PNUD Moldova.

Anterior, funcția de secretarul general al Guvernului a fost ocupată de Dumitru Udrea.

Pe parcursul ultimei săptămâni s-a abordat subiectul privind unele remanieri guvernamentale, iar după Sergiu Gaibu ar putea urma și alte demisii din actuala garnitură.

Amintim că, în debutul ședinței Executivului din 16 noiembrie, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că și-a dat demisia ministrul Economiei Sergiu Gaibu, iar fotoliul a fost succedat de Dumitru Alaiba.

Aceasta nu este unica modificare în componența cabinetului de miniștri. Anterior, Viorel Gherciu a fost demis din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, în loc fiind numit Vladimir Bolea. De asemenea, la 8 septembrie, Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcția de ministră a Mediului, interimatul conducerii instituției fiind asigurat la fel de Vladimir Bolea.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media