VIDEO/ ULTIMA ORĂ/ Pe fundalul protestului organizat de Partidul ȘOR, ANRE a aprobat noile tarife pentru energie electrică. Cât vor achita consumatorii

30 noiembrie 2022, 09:57 Economie 353
energie electrică, curent electric, lumină.  Sursa: Replica Media

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a întrunit în ședință, astăzi, 30 noiembrie, pentru a aproba noile tarife la energia electrică.

Prețurile reglementate pentru energia electrică de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L sunt:

 • 524 pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele de transport;

 • 538 bani/kWh - la punctele de ieșire din rețelele de transport;

 • 541 bani/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune înaltă (35–110 kV);

 • 555 bani/kWh - de tensiune medie (6–10 kV);

 • 591 bani/kWh - de tensiune joasă (0,4 kV).

  Pentru S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” au fost determinate următoarele prețuri reglementate diferențiate și anume:

  - 461 bani/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele de transport;

  - 475 bani/kWh - la punctele de ieșire din rețelele de transport;

  - 495 bani/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV);

  - 560 bani/kWh - de tensiune joasă (0,4 kV).

  Noile prețuri reglementate vor fi aplicate din 2 decembrie 2022, data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


  Partidul ȘOR se află în fața clădirii ANRE și protestează împotriva scumpirilor la energia electrică.

  „Dragi cetățeni, noi suntem astăzi martorii că ANRE joacă mână-n mână cu guvernarea. Sunt absolut sigură că după ce ați primit facturile la energie electrică v-ați îngrozit, chiar și cu tariful vechi”, a declarat Caraman.

  Amintim că la 25 noiembrie, Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE-Nord) a trimis o solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) prin care a cerut majorarea tarifului la energia electrică. Potrivit documentului, consumatorii finali ar putea fi obligați să scoată din buzunare 5,68 lei/kWh, față de 4,81 lei cât este în prezent.

  De asemenea, și Premier Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, a solicitat aprobarea prețului de 6,39 lei/kWh, cu circa 1 leu și 60 de bani mai mare decât tariful actual, pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune.

  Alina
  publicat de:
  Alina Baran
  Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
   

  Discuțiile Replica Media