Grenade, cartușe și alte muniții descoperite la 3 persoane din Orhei, Călărași și Chișinău

21 ianuarie 2022, 19:13 Societate 87
Munițiile depistat.  Sursa: politia.md

Poliția anunță mai multe percheziții prin care au descoperit mai multe arme, grenade și alte muniții păstrate ilegal la 3 cetățeni. Potrivit poliției, a fost curmată activitatea infracțională a trei filiere implicate în păstrarea și comercializarea ilegală a armamentului greu și munițiilor.

Astfel, la 18 ianuarie curent, angajații Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Rîșcani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun.Chișinău, oficiul Rîșcani, cu suportul BPDS „Fulger”, au efectuat percheziții la domiciliul unui tânăr de 18 ani, din mun. Chișinău.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate un aruncator de grenade de model RPG-26 și un complex de rachete antitanc de model 9M111-2, dar și alte obiecte intersize în circuitul civil.

Un alt caz este cel al unui bărbat de 35 de ani, locuitor al raionului Călărași, suspectat în păstrarea armelor și munițiilor, dar și comercializarea ilegală a acestora. Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia au fost depistate și ridicate două tuburi de lansare-transportare de model РПГ 22 si 23, trei obiecte analogice cu părți componente a rachetelor aer-sol, un obuz de artilerie, un tub și proiectil de instruire de artilerie.

Al treilea caz se referă la activitatea infracțională a unui bărbat din Orhei, implicat în păstrarea și comercializarea ilegală a armelor și munițiilor. Astfel, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, polițiștii și procurorii au identificat o persoană de 28 de ani, locuitor al raionului Orhei, care avea asupra sa o grenadă (F-l) şi muniţii, iar în urma perchezițiilor efectuate în automobilul acestuia a fost depistat un obiect asemănător unei grenade cu focos de tip F-1.

Ulterior, la 20 ianuarie curent, în urma perchezițiilor efectuate, la domiciliul acestuia, din podul casei au fost ridicate 186 de cartușe calibru 22Lr nepercutate; o grenadă de instruire de model F-1 cu focos de instruire; o grenadă de instruire de model RGD-5 cu focos de instruire; 98 de cartușe calibru 7,62x54 mm cu campusele percutate așezate în lame; 87 de cartușe de calibru 7,62x39 mm de instruire, capsele fiind percutate; 4 tuburi de cartușe calibru 7,62x39 mm cu capsele percutate dar și 9 încărcătoare pentru pistoale-mitralieră KALAȘNIKOV de calibrul 7,62x39 mm.

În toate cazurile, pentru a asigura măsuri de securitate sporită, la fața locului a fost solicitată intervenția Secției Tehnico-Explozive a Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, care a ridicat în modul corespunzător armamentul și munițiile depistate.

Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media