Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei se retrage de la conducerea Amazon și începe o nouă viață. Ce planuri are miliardarul

5 iulie 2021, 07:45 IT 98
Jeff Bezos.  Sursa: Profimedia

Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei, renunță de luni la funcția sa de CEO al puternicei companii Amazon pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de un sfert de secol și care între timp a devenit cea mai mare și mai valoroasă din lume. Așa cum a anunțat încă din februarie, el va rămâne președinte executiv și cel mai mare acționar al companiei, însă deja interesul miliardarului s-a mutat către alte domenii, transmite Digi24.

Retragerea lui Jeff Bezos la 5 iulie nu este întâmplătoare. Luni se împlinesc 27 de ani de la înregistrarea magazinului online de cărți Amazon. Între timp, Amazon com. Inc a devenit cel mai mare retailer online din lume.

Miliardarul îl va lăsa la conducerea companiei-mamă pe fostul șef al Amazon Cloud Web Computing (AWC), Andy Jassy. Acesta va primi acţiuni suplimentare la Amazon de peste 200 milioane de dolari, care vor fi plătite într-un termen de 10 ani.

Remuneraţia de bază a lui Jassy va fi de 175.000 de dolari. Pe lângă această sumă, el mai are 45,3 milioane de dolari în acţiuni acordate anterior, pe care le-a dobândit în 2021, şi 41,5 milioane de dolari în acţiuni pe care le-a obţinut în 2020.

Capitalizarea bursieră a Amazon se ridică în prezent la 1.770 miliarde de dolari.

„Niciodată nu am avut mai multă energie și asta nu este o pensionare”, i-a asigurat Jeff Bezos pe „tovarășii amazonieni”, cum își numește el angajații.

Jeff Bezos, cu o avere personală de peste 200 de miliarde de dolari, se va axa pe noi produse şi iniţiative. Contul său de Instagram stă mărturie pentru noile domenii care îi stârnesc interesul, remarcă Reuters.

Prioritară va fi compania sa de nave spaţiale - Blue Origin - , dar miliardarul deține din 2013 și publicația The Washington Post, pe care a conectat-o cu era digitală, și e interesat și de industria filmului. Amazon a cumpărat de curând studiourile MCM.

Jeff Bezos este un fan science-fiction și plănuiește o ieșire în spațiu împreună cu fratele său, Mark, chiar în această lună, pe 20, la bordul capsulei New Shepard. „Voi merge în cea mai mare aventură, cu cel mai bun prieten”, a spus el.

Bezos a investit miliarde de dolari în compania Blue Origin pentru a promova turismul în spațiu.

Când a absolvit liceul, în 1982, ca șef de promoție, Bezos, pe atunci în vârstă de 18 ani, declara într-un interviu pentru Miami Herald că vrea „să construiască hoteluri spațiale, parcuri de distracții și colonii pentru 2 sau 3 milioane de oameni, care să fie pe orbită. Ideea este de a conserva Pământul. Scopul este de a putea evacua oamenii. Planeta ar deveni un parc”, își expunea el visul.

Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media