Judecătoarea Ana Panov, numită președintă interimară la Curtea de Apel, după ce Vladislav Clima a fost revocat din funcție

15 iunie 2021, 17:40 Justiție 195
Ana Panov/CA.  Sursa: Magistrat.md

Judecătoarea Ana Panov va asigura interimatul funcției președinte interimar al Curții de Apel Chișinău, după ce Vladislav Clima a fost recovat din funcție de către președinta țării, Maia Sandu. Ana Panov a fost numită în funcție prin decretul semnat de președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii la 15 iunie 2021, Dorel Musteață.

„Am semnat o dispoziție prin care Ana Panov a fost numită președintă interimară a Curții de Apel Chișinău. Doamna Panov va exercita funcția până va fi suplinită funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău”, a declarat Dorel Musteață pentru Replica Media.

La ședința din 1 iunie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat numirea unui președinte interimar la Curtea de Apel Chișinău, după ce Vladislav Clima a fost revocat din această funcție printr-un decret al Președinției, iar ulterior a plecat în concediu medical.

Amintim că la 28 mai, Maia Sandu, a anulat decretul fostului președinte Igor Dodon, prin care judecătorul Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Ulterior, la 11 iunie 2021, judecătorul Vladislav Clima a trimis cerere prealabilă în adresa administrației prezidențiale, prin care a cerut verificarea legalității actului prin care a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău și anularea în totalitate a acestuia ca fiind ilegal de către șefa statului, Maia Sandu.

Ana Panov este judecătoare din anul 1990. În iunie 2000, Panov a fost numită în funcţia de judecător până la atingerea plafonului de vârstă, iar în 2010 a fost numită, prin transfer, în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media