12 centre de tineret vor fi dotate cu echipament tehnic și mobilier. Ministrul Educației: „Dezvoltarea sectorului de tineret este una dintre prioritățile ministerului”

29 martie 2023, 12:28 Educație 54
tineri, prima zi de școală, elevi.  Sursa: Replica Media

Douăsprezece centre de tineret din Republica Moldova vor fi modernizate și vor deveni mai atractive, oferind noi facilități pentru tineri. Acestea vor fi dotate cu mobilier, laptopuri și alte echipamente IT, din sursele Ministerului Educației și Cercetării. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 685.000 de lei.

Potrivit Deciziei aprobate de Guvern, echipamentele și mobilierul transmise din administrarea Ministerului Educației și Cercetării către autoritățile publice locale vor fi repartizate, cu titlu gratuit, pentru dotarea centrelor de tineret din localitățile: Geamăna (Anenii Noi), Sireți (Strășeni), Cupcini (Edineț), Vasilcău și Badiceni (Soroca), or. Ștefan Vodă, municipiul Bălți (Centrele de tineret „CRAT”, „Contemporanul” și „Făclia”), Molovata Nouă și Ustia (Dubăsari).

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a menționat că ministerul încurajează autoritățile locale să contribuie la crearea unor spații multifuncționale de calitate dedicate tinerilor, oferind, totodată, susținere în dezvoltarea programelor de tineret.

„Dezvoltarea sectorului de tineret este una dintre prioritățile ministerului. Datorită suportului continuu acordat de MEC și de partenerii de dezvoltare, precum și odată cu dezvoltarea și creșterea activității Rețelei Naționale a Centrelor de tineret, mii de tineri au acces la oportunități adecvate vârstei. Vom dezvolta această rețea de centre și pe viitor, astfel ca toți tinerii din țara noastră să beneficieze de condiții necesare pentru a-și dezvolta potențialul”, a punctat ministrul Anatolie Topală.

Până în prezent, 22 de centre de tineret raionale/municipale (inclusiv filialele acestora din 19 localități rurale) au beneficiat de suport din partea Ministerului Educației și Cercetării.

Acțiunea se încadrează în Programul național de dezvoltare a Centrelor de tineret care prevede asigurarea unui mediu favorabil și prietenos pentru tinerii din Republica Moldova, inclusiv prin crearea condițiilor minime pentru prestarea și extinderea serviciilor de calitate pentru tineri, mai ales în localitățile rurale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media