400 de soldați voluntari sirieni au ajuns în Rusia. Autoritățile ucrainene: Vor fi antrenați la Rostov și Gomel

14 martie 2022, 15:22 Ucraina 574
Voluntari din Orient/ Imagine simbol .  Sursa: www.wall-street.ro

Primii 400 de soldați voluntari sirieni au ajuns în Rusia, iar în apropierea graniței cu Ucraina În apropierea graniței cu Ucraina, în regiunile Rostov (Rusia) și Gomel (Belarus), au fost înființate tabere de cazare și antrenament, anunță Statul Major General al Forțelor Armate al Ucrainei.

Totodată, potrivit informației operaționale de la ora 12:00 privind invazia Rusiei în Ucraina, autoritățile ucrainene anunță că forțele ruse încearcă în continuare să înconjoare orașul Mikolaiiv și continuă ofensiva în Krivoi Rog. De asemenea, armata rusă ar înregistra succes în direcțiile Donețk și Tavriia, datorită „avantajului numeric”.

În direcția Volînia, forțele ruse continuă măsurile de întărire a protecției frontierei ucraineano-belaruse de către unități ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus, iar cu ajutorul aeronavelor fără pilot efectuează recunoașterea aeriană a anumitor zone de-a lungul frontierei ucrainene de stat.

În direcția Polesia, forțele de ocupație ruse încearcă să depășească bariera de-a lungul râului Irpin și să câștige un punct de sprijin în zona așezărilor Bucha și Irpin.

„Astăzi, armata rusă nu a efectuat operațiuni ofensive active în direcția Siversk. Ea efectuează regrupări în vederea reluării ofensivei în direcția Kievului În direcția Slobojanske, armata rusă își concentrează principalele eforturi pe refacerea pierderilor primite urmare a unei respingeri decisive în apropierea orașului Harkov și a unui contraatac al Forțelor Armate ale Ucrainei în apropierea orașului Izium”, potrivit comunicatului Statului Major General al Forțelor Armate al Ucrainei.

La 1 martie, președintele Rusiei a aprobat aducerea a mii de luptători voluntari din Orientul Mijlociu pentru a lupta de partea Rusiei împotriva Ucrainei. La o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, ministrul apărării Serghei Şoigu a declarat că în Orientul Mijlociu sunt 16.000 de voluntari care sunt gata să vină să lupte cu forţele susţinute de ruşi în estul Ucrainei, în regiunea separatistă Donbas.

De menționat că miercuri, 9 martie, Ministerul rus al Apărării a recunoscut pentru prima dată că a folosit recruți la invazia militară în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că „unii recruți” au fost capturați de forțele ucrainene.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie și 13 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media