S-a stins din viață doctorul habilitat în medicină Gheorghe Ciobanu. A condus Institutul de Medicină Urgentă timp de 24 de ani

14 martie 2022, 12:44 Sănătate 1491
Fostul director al Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, Gheorghe Ciobanu.  Sursa: IMSP Institutul de Medicină Urgentă

Fostul director al Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, Gheorghe Ciobanu, s-a stins din viață duminică, 13 martie, la vârsta 70 de ani. Trista veste a fost anunțată astăzi de Administrația Institutului de Medicină Urgentă, într-un mesaj de condoleanțe.

„Administrația IMSP Institutului de Medicină Urgentă cu nespusă tristețe, profundă durere și cu un mare regret anunță că, duminică, 13 martie, s-a stins din viață distinsul organizator al Sistemului de sănătate, domnul Gheorghe Ciobanu, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, șef catedra Urgențe Medicale din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu”, fost director al IMSP Institutul de Medicină Urgentă, timp de 24 ani.

Domnul Profesor Gheorghe Ciobanu a adus un aport deosebit de important la completarea patrimoniului științifico-didactic al medicinii naționale.

Un merit considerabil al Dumnealui a fost în pregătirea cadrelor atât pentru serviciul de urgență la nivel de prespital, cât și a celui spitalicesc.

O pierdere irecuperabilă pentru întreg sistemul medical a unei persoane cu un caracter deosebit, a unui specialist desăvârșit ce a muncit circa 47 ani cu implicare și dedicație pentru dezvoltarea Sistemului de sănătate din țara noastră.

În aceste momente de tristețe, transmitem condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor, colegilor și tuturor celora care l-au cunoscut pe Gheorghe Ciobanu și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare.”, se arată în mesajul publicat de Administrația Spitalului de Urgență.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media