VIDEO/ „Chiar acum se decide destinul țării noastre, destinul poporului nostru”. Zelenskiy a ținut un discurs istoric în fața Congresului SUA, la final fiind aplăudat în picioare de întreaga componență

16 martie 2022, 15:51 Ucraina 544
Zelenski, dicurs în fața Congresului SUA.  Sursa: Captură de ecran

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a ținut un discurs istoric în fața Congresului Statelor Unite ale Americii. Zelenskiy și-a deschis discursul lăudând curajul poporului ucrainean și spunând că „destinul” țării sale este decis chiar acum pe fondul invaziei Rusiei. Liderul de la Kiev a spus că invazia Ucrainei de către Rusia este mai mult decât despre Ucraina, este vorba de democrație, libertate și alegerea propriei căi.

Capitala Kiev este „supusă rachetelor și atacurilor aeriene din partea trupelor ruse în fiecare zi, dar nu renunță”, a spus Zelenskiy, menționând că țara sa se află „în cel mai rău război de la al Doilea Război Mondial”.

„Am onoarea să vă salut în numele poporului ucrainean, oameni curajoși și iubitori de libertate, care de opt ani rezistă agresiunii ruse”, a spus el. „Cei care își oferă cei mai buni fii și fiice pentru a opri această invazie rusă la scară largă”. În acest moment, se decide destinul țării noastre. Destinul poporului nostru unde ucrainenii vor fi liberi, dacă își vor putea păstra democrația. Rusia ne-a atacat nu doar pe noi, nu doar pământul nostru, nu doar pe noi. orașe, a intrat într-o ofensivă brutală împotriva valorilor noastre, a valorilor umane de bază”, a spus președintele Ucrainei.

„Rusia ne-a atacat nu doar pe noi, nu doar pământul nostru, nu doar orașele noastre. A pornit o ofensivă brutală împotriva valorilor noastre, a valorilor umane de bază”, a declarat Vladimir Zelenskiy.

„A aruncat cu tancuri și avioane împotriva libertății noastre, împotriva dreptului nostru de a trăi liber în propria noastră țară. Împotriva dorinței noastre de fericire, împotriva visului nostru național, la fel ca aceleași vise pe care le aveți voi, americanii”, a mai adăugat liderul de la Kiev.

Totodată, Zelenskiy a prezentat o înregistrare video în care a arătat luptele din Ucraina și atacurile forțelor ruse, ca parte a discursului său către Congresul SUA, cerând Statelor Unite să „facă mai mult” în „cea mai întunecată perioadă” pentru țara sa.

„În cea mai întunecată perioadă pentru țara noastră, pentru întreaga Europă, vă fac apel să faceți mai mult. Sunt necesare noi pachete de sancțiuni, în mod constant, în fiecare săptămână până când militarii ruși nu se vor opri. Sunt necesare restricții pentru toți asupra cărora acest regim nedrept se bazează”, s-a adresat Zelenskiy către Congres. Președintele Ucrainei a spus că SUA ar trebui să sancționeze toți politicienii ruși „care rămân în birourile lor și nu întrerup relațiile cu cei care sunt împotriva Ucrainei”.

În finalul discursului, Zelensky s-a adresat americanilor şi direct preşedintelui Joe Biden, transmiţând deopotrivă americanilor şi preşedintelui SUA că a fi liderul lumii presupune a fi lider al demersurilor pentru pace.

„Nu văd niciun sens în viață dacă nu se vor opri vărsările de sânge. Și aceasta este principala mea problemă ca lider al poporului și ca lider al națiunii mele. Mă adresez președintelui Biden - tu ești liderul unei națiuni, al marei tale națiuni. Îți doresc să fii liderul lumii. A fi liderul lumii înseamnă să fii liderul păcii", a spus Zelenskiy în engleză, încheindu-și discursul.

La final, acesta a fost aplaudat în picioare de întreaga componență a Congresului SUA.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media