Miliardarul rus Roman Abramovici, care ar avea legături strânse cu Putin, demis din funcția de director al Chelsea

12 martie 2022, 16:03 Sport 313
Roman Abramovici.  Sursa: The Guardian

Patronul clubului de fotbal englez Chelsea Londra, Roman Abramovici a fost demis din funcția de director. Anunțul a fost făcut într-un comunicat publicat pe site-ul Premier League.

Decizia vine după ce sancțiunile occidentale împotriva Rusiei și oligarhilor ruși au început să pună o presiune masivă pe economia rusească, iar acum două zile Marea Britanie a impus înghețarea activelor pentru șapte oameni de afaceri ruși, inclusiv Roman Abramovici.

„În urma impunerii de sancțiuni de către Guvernul Marii Britanii, Consiliul de administrație al Premier League l-a descalificat pe Roman Abramovici din funcția de director al Chelsea Football Club.

Decizia Consiliului de administrație nu are impact asupra capacității clubului de a se antrena și de a juca meciurile sale, așa cum se prevede în condițiile unei licențe eliberate de Guvern care expiră la 31 mai 2022”, se menționează în comunicatul de presă emis astăzi.

Amintim că recent miliardarul rus Roman Abramovici a anunțat că vinde clubul de fotbal Chelsea. Omul de afaceri a anunțat că banii pe care îi va încasa din vânzare vor merge către un fond de caritate, care va fi înființat pentru a ajuta victimele războiului din Ucraina.

Totodată, Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat, vineri, că blochează activele unor oligarhi ruşi, printre care şi Roman Abramovici. Canada este a doua ţară care îl sancționează pe miliardarul rus, la o zi după Regatul Unit.

Abramovici, în vârstă de 55 de ani, ar avea legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin, însă el a negat asta.

Roman Abramovici are o avere netă estimată la 9,4 miliarde de lire sterline.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media