Mai multe fiole pentru tratarea malariei au fost transportate de IGSU din Republica Moldova în România

11 martie 2022, 11:04 Sănătate 106
IGSU.  Sursa: IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat o misiune de transportate a medicamentului pentru tratarea malariei necesar pacienților din România. Intervenția a fost realizată în seara zilei de 10 martie.

În baza unei solicitări a Ministerului Sănătății din România de către Ministerul Sănătății din Republica Moldova au fost oferite 12 fiole a medicamentului cu denumirea internațională Artesunatum.

Fiolele au fost preluate de angajații Inspectoratului de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorba și transportate spre frontiera cu România, Vama Sculeni.

Aici fiolele au fost preluate pentru a fi transmise în gestionarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”din București.

Aceasta este prima misiune de agest tip realizată de IGSU în anul 2022.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media