Punctele fierbinți ale Ucrainei. Principalele eforturi ale trupelor ruse sunt concentrate pe încercuirea Kievului și slăbirea rezistenței în așezările blocate

4 martie 2022, 09:59 Ucraina 296
Kiev, 3 martie 2022.  Sursa: polishnews.co.uk
Principalele eforturi ale trupelor ruse de ocupație sunt concentrate pe încercuirea Kievului și slăbirea rezistenței în așezările blocate, informează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Pentru asta, grupurile Forțelor Armate ale Federației Ruse au epuizat majoritatea rezervelor operaționale și au început pregătirile pentru transferul de forțe și resurse suplimentare din raioanele militare de Sud și Est, se arată în informația operativă privind situația în cele mai fierbinți puncte ale Ucrainei, prezentată vineri, 4 martie.

Așadar, incendiul din clădirea de antrenament a centralei nucleare Zaporojie a fost stins la ora 06:20. Nu există victime.

Principalele eforturi ale trupelor ruse de ocupație sunt concentrate pe încercuirea Kievului și slăbirea rezistenței în așezările blocate. În cursul acestei sarcini, grupurile Forțelor Armate ale Federației Ruse au epuizat majoritatea rezervelor operaționale și au început pregătirile pentru transferul de forțe și resurse suplimentare din raioanele militare de Sud și Est, spun reprezentanții Ministerului Apărării ucrainean.

Au fost date în exploatare eșaloanele secunde și majoritatea rezervelor operaționale ale trupelor ruse.

În direcția Volîn, militarii ruși, cu ajutorul a două BTG-uri (n.red. grup tactic de batalion), a trecut la operațiuni defensive în zonele Poleskoe și Kuhari. Este posibil ca aceștia să provoace confruntări armate la graniță pentru a implica forțele armate ale Belarusului în războiul împotriva Ucrainei.

În direcția Poleskoe, un grup de ocupanți format din unități militare din Districtul Militar de Est cu forțe de până la 15 BTG-uri desfășoară o operațiune ofensivă pe benzile Kozarovichii, Vyshgorod, Fastiv, Obuhov, concentrând eforturile în direcția Byshiv și Ukrainka.

În zona așezărilor Poliske, Kukhari, Borodyanka, Byshiv, Gorenychi, Demidiv, forțele ruse au pierdut parțial potențialul ofensiv.

Principalele forțe inamice au fost blocate și oprite în zona Makarov. Ocupanții s-au retras de pe aerodromul Bucha și Gostomel.

În direcția nord, un grup de trupe din Districtul Militar Central cu forțe de până la 14 BTG-uri, precum și Districtul Armatei 14 al Flotei de Nord desfășoară o operațiune ofensivă în Oster, Zazimia, Berezan, Vyshenki, concentrându-se pe Kiev. În același timp, trupele ruse s-au regrupat pentru a continua ofensiva în direcția Brovari.

În direcția Slobojanski, un grup de trupe din Districtul Militar de Vest (n.red. unitate militaro-administrativă a Forțelor Armate ale Federației Ruse) cu forțe de până la 16 BTG-uri efectuează o operațiune ofensivă, concentrând eforturile pe direcția Novomoskovsk. Militarii ruși blochează Harkov dinspre nord. Au capturat Balakleia. Inamicul nu a reușit în zona Ohtîrka și și-a concentrat principalele forțe în districtele Gadiach și Zinkov.

În direcția Donețk, forțele de grupare inamice ale Corpului 1 și 2 de armată, întărite cu 7 BTG din Armata a 8-a continuă ofensiva în zonele Novoaidar, Volnovaha și Mariupol, au mers în satul Novooleksandrovka. Mariupol a fost înconjurat.

În direcția Lugansk conduce lupte în direcția Starobilsk.

În direcția Tavriia, inamicul, cu forțe de până la 15 BTG, și-a concentrat eforturile în direcția Mykolaiv - Voznesensk. După regruparea și implicarea unei părți din rezervele operaționale în BTG, continuă ofensiva în direcția Zaporijye, iar o altă parte a forțelor - la Mariupol. Se remarcă implicarea în exploatare a unităților de asalt aerian ale Forțelor Armate ale Federației Ruse în direcția Mykolaiv.

Ocupanții au fost opriți în direcția Mykolaiv, dar au avut succes parțial în direcția Voznesensk.

Se remarcă circulația unui număr mare de autovehicule de pe teritoriul ocupat temporar al Crimeei, în care trupele ruse de ocupație efectuează transportul infractorilor din locurile de executare a pedepselor pentru organizarea revoltelor în zona Mykolaiv.

În Marea Neagră, un grup naval de militari ruși a fost trimis cu sarcina de a lovi forțele de suprafață ale unui grup de militari ai Marinei Ucrainene.

În același timp, trupele ruse continuă să se pregătească pentru debarcarea pușcașilor marini la Zatoka, Marea Neagră. Grupurile sunt acoperite de un detașament de nave de susținere a focului și un grup de lovitură cu ambarcațiuni cu rachete.

Pentru a suprima sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei de pe coasta Mării Negre, a fost remarcată prezența bombardierelor Su-24M și un adăpost anti-bombă RBC-500. Acoperirea a fost asigurată de avioanele de vânătoare Su-30SM.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei menționează că armata rusă implicată în atacurile asupra Ucrainei are pierderi în toate direcțiile, mulți dintre militare demotivați se predau și aruncă echipamentele.


Începând cu data de 24 februarie, urmare a invaziei Rusiei în Ucraina sub pretextul unei „operațiuni militare speciale”, forțele ruse atacă continuu teritoriul ucrainean, provocând daune majore infrastructurale și cel puțin decesul a 2.000 de civili, în urma bombardamentelor. În ziua a opta de război, autoritățile ucrainene au anunțat despre moartea unui primar prorus din regiunea Lugansk, au fost raportate victimele în urma bombardamentelor regiunii Harkov.

Tot ieri, 3 martie, forțele inamice cecene au reușit să pătrundă în cea mai mare centrală nucleară atomică din regiunea Zaporojie și să provoace un incendiu, care ar fi putut avea consecințe de zece ori mai mari decât catastrofa de la Cernobîl. De asemenea, ieri a avut loc o nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în care s-a discutat subiecte cu caracter umanitar, iar ulterior va avea loc o nouă rundă de negocieri între părți.

LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina. Incendiul din această noapte de la centrala nucleară din Zaporojie nu a afectat echipamentele „principale”.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie și 3 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media