FMF pune la dispoziție un complex sportiv, cu o capacitate de 500 de locuri, pentru cazarea refugiaților din Ucraina

5 martie 2022, 14:28 Societate 125
Arena Futsal, FMF.  Sursa: fmf.md

Federația Moldovenească de Fotbal a pus la dispoziție Guvernului Republicii Moldova Complexul Sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu pentru organizarea unui centru pentru refugiați. Cu suportul Comisiei Situații Excepționale au fost amenajate deja 500 de paturi pentru cetățenii ucraineni.

Potrivit FMF, unul dintre primii care a vizitat acest centru este fotbalistul brazilian Daniel Junio de Jesus Nascimento, jucătorul echipei VPK-Ahro Shevchenkivka din prima ligă a Ucrainei. El a ajuns în această noapte în Moldova, ulterior fiind cazat la baza de pregătire de la Vadul lui Vodă.

Din cauza izbucnirii conflictului, fotbalistul s-a rătăcit și nu a putut părăsi mai devreme Ucraina.

De asemenea, sub egida Fundației UEFA pentru Copii, forul fotbalistic de la Chișinău a expediat spre Ucraina primul TIR cu ajutoare pentru sinistrații din țara vecină. Camionul încărcat cu produse alimentare, medicamente, produse de igienă, plapume și alte lucruri solicitate de spitalele ucrainene.

„Federația Moldovenească de Fotbal cheamă toată lumea fotbalului să-i susținem pe vecinii noștri. Un punct de colectare a produselor pentru refugiați a fost deschis în incinta sediului central FMF, Casa Fotbalului, de pe str.Tricolorului, 39”, se arată în comunicatul Federației moldovenești de fotbal.
Amintim că la 28 februarie, Federația Moldovenească de Fotbal a organizat preluarea fotbaliștilor străini de la cluburile Dinamo Kiev și Șahtior Donețk de la vama Criva și i-a găzduit la baza de pregătire de la Vadul lui Vodă.

Jucătorii străini împreună cu familiile au fost cazați și asigurați cu hrană, asistență medicală și transport spre România, pentru a face deplasarea ulterioară în țările lor.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media