Trupa Zdob și Zdub și Frații Advahov, decorați cu medalia „Meritul Diplomatic” pentru succesul remarcabil de la Eurovision 2022

17 mai 2022, 16:14 Cultură 94
Zdob și Zdub și Frații Advahov, decorați cu medalia Meritul Diplomatic.  Sursa: MAEIE

Vicepremierul Nicu Popescu le-a transmis artiștilor aprecierea și admirația pentru prestația excelentă din cadrul concursului, menționând că milioane de europeni au fredonat și dansat pe ritmurile de folclor și rock’n’roll ale piesei „Trenulețul”, iar pentru prestația de la Eurovision 2022, fromației Zdob și Zdub și Fraților Advahov le-au fost acordate distincțiile „Meritul Diplomatic” gradul III.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a comunicat că MAEIE, în cooperare cu instituțiile naționale și misiunile diplomatice ale țării noastre peste hotare, va acorda o atenție deosebită popularizării culturii și artiștilor din Moldova.


„Ne vom implica proactiv în promovarea țării și a tuturor celor care sunt stegarii culturii naționale pe plan extern. Pentru țara noastră, diplomația culturală constituie un instrument eficient pentru promovarea valorilor și identității noastre, iar formația Zdob și Zdub și Frații Advahov prin prestația lor de excepție au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii noastre,” a punctat ministrul Nicu Popescu.Pentru contribuția substanțială avută în cadrul concursului Eurovision și în semn de apreciere pentru consolidarea imaginii și profilului cultural al Republicii Moldova în străinătate, formației Zdob și Zdub și Fraților Advahov le-au fost acordate distincțiile „Meritul Diplomatic” gradul III.

Amintim că, Republica Moldova a intrat în top 10 la concursul internațional Eurovision Song Contest 2022. Băieții de la Zdob și Zdub și orchestra Fraților Advahov au reușit să claseze țara noastră pe locul 7. Moldovenii noștri au ridicat sala în picioare cu melodia „Trenulețul”, cântată în limba română și engleză. Publicul a fost încântat de prestația lor, au chiuit și au dansat. Câștigătoarea ediției de anul acesta a devenit țara vecină, Ucraina.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media