Fisuri în BCS? Socialiștii anunță că nu vor participa la prima manifestație anti-guvernare anunțată de colegii de coaliție din PCRM

18 mai 2022, 13:41 Politică 12931
BCS a boicotat ședința.jpeg.  Sursa: Replica Media

Neînțelegeri în sânul blocului comuniștilor și a socialiștilor? După ce ieri, PCRM a anunțat o serie de proteste anti-guvernare, colegii de coaliție din PSRM anunță că nu pot participa la prima acțiune anunțată - pichetarea Guvernului care ar urma să înceapă la ora 14.00.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova anunță, că nu va participa la acțiunea de protest de astăzi din fața Guvernului, pe motiv că au intervenit schimbări, în agenda de activități a formațiunii”, se arată într-o reacție scurtă a formațiunii oferită mass-media, fără a se oferi mai multe detalii.

Ieri, 17 mai însă, comuniștii au publicat pe pagina lor oficială un scurt anunț în care anunțau lansarea mai multor proteste anti-guvernamentale decis de Comitetul Central al PCRM.

„Partidul comuniștilor din Republica Moldova anunță că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor începe o serie de acțiuni de protest contra politicilor anti-naționale și anti-populare desfășurate de actuala putere.

Mâine, 18 mai, la ora 14.00 intenționăm să pichetăm Guvernul, care din cauza incompetenței sale a dus populația la sărăcie completă”, sună anunțul plasat pe site-ul PCRM.

În același timp, comuniștii au făcut apel și la alte formațiuni politice să i se alăture la protest.

„În cadrul platformei de opoziție creată de Blocul Comuniștilor și a Socialiștilor, chemăm partidele de opoziție, organizațiile obștești, activiști civici, oameni care nu pot rămâne indiferenți să se alătura protestului împotriva regimului de la guvernare care distruge țara și statul”, se încheie anunțul.Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media