Festivalul DescOPERĂ începe astăzi! Ediția aniversară a celui mai important eveniment de muzică clasică în aer liber vine cu trei seri de spectacol

17 iunie 2022, 12:28 Cultură 66
DescOPERĂ.  Sursa: Replica Media

Astăzi începe Festivalul de muzică clasică în aer liber DescOperă. Astfel, timp trei zile, până pe 19 iunie în satul Butuceni, Rezervația Cultural Naturală „Orheiul Vechi”, publicul din Moldova și oaspeții de peste hotare vor participa la prestații spectaculoase cu muzică de calitate și interpreți de mare valoare, susținute pe scena amfiteatrului natural din relief stâncos, care asigură o sonoritate ideală pentru amplificarea emoțiilor generate de muzică.

Ediția 2022 a Festivalului DescOPERĂ își continuă misiunea de a crea o adevărată fuziune a creației muzicale cu natura prin vocile și instrumentele artiștilor implicați, iar atmosfera vibrantă a rezervației Orheiul Vechi oferă cel mai potrivit cadru de manifestare a muzicii clasice publicului larg.

Concertul de deschidere prezintă în prim plan soliști binecunoscuți și recunoscuți în întreaga lume, pe sopranele Valentina Nafornița, Natalia Tanasiiciuc și baritonul Andrei Jelihovschi, acompaniați de orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” sub bagheta dirijorilor Daniel Jinga, director al Operei Române din București și Andry Yurkevych - prim dirijor TNOB „Maria Bieșu" Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, aduce în fața publicului sâmbătă, 18 iunie, în spectacolul Carmen-Crossover, cea mai populară și cântată operă „Carmen” de Georges Bizet într-o nouă prezentare artistică de către Concertino Accordion Band, Capela Corală Academică „Doina”, soliștii invitați din Serbia Ljubica Vraneš și Dragoljub Bajic.

Duminică, 19 iunie concertul de închidere a Festivalului va începe cu prezentarea invitaților speciali din Georgia - Ansamblul vocal „Batumi”, faimoșii reprezentanți ai stilului polifonic caracteristic cântatului georgian. In partea a doua a concertului cu genericul sugestiv Anotimpul pasiunii... pământeanca noastră, violonista - Rusanda Panfili din Austria, va încânta publicul cu excepționalele „Anotimpuri” de compozitorul argentinian Astor Piazzolla.

După care, din acest „Tango Nuevo” va deriva un „Latino simfonic” de diferite stiluri în interpretarea soliștilor consacrați din Moldova, acompaniați de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, director artistic și prim-dirijor - Mihail Agafița.

Cumpără bilet pe iTicket.md.

Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei”.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media