VIDEO/ Cinci moldoveni și trei ucraineni, prinși într-un dosar de trafic de droguri. Ar fi introdus în țară „marfă” care pe piața neagră costă circa 3 milioane de lei

14 iunie 2022, 13:26 Justiție 136
Captură de droguri de 3 milioane de lei .  Sursa: PG

Ofițerii Direcției investigaţii infracţiuni legate de droguri și Direcției generale urmărire penală a IGP, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au reținut cinci moldoveni și trei cetățeni ai Ucrainei, toți bănuiți că fac parte dintr-un grup infracțional organizat. Aceștia sunt cercetați penal pentru introducerea în Moldova a peste 10 kg de droguri, care pe piața neagră valorează circa 3.000.000 lei.

Potrivit PCCOCS, suspecții au fost documentați începând din luna aprilie 2022, sub conducerea procurorilor, de către angajații Direcției investigaţii infracţiuni legate de droguri și Direcției generale urmărire penală din cadrul IGP.

În total au fost reținute opt persoane, dintre care trei sunt cetățeni din Ucraina, inclusiv o femeie de 30 de ani, care la sfârșitul lunii mai a fost depistată la punctul de trecere a frontierei din Palanca în timp de transporta camuflat circa 1,4 kg de droguri de tip PVP (cunoscut ca „sare”). La solicitarea procurorilor PCCOCS, persoanele reținute au fost plasate în arest.

În urma perchezițiilor la membrii grupului infracțional oamenii legii au depistat și alte droguri și psihotrope, precum și accesorii relevante comercializării lor: marijuana, mefedronă, amfetamină, cântare electronice și peste două mii de pachețele autosigilante pentru depozitarea produselor ce urmau să fie puse ilegal în circuit.

Totodată, oamenii legii au scos din circuit cantități mari de mefedronă, amfetamină și cocaină, care erau puse în vânzare în cinci magazine online.

Conform anchetatorilor, suspecții moldoveni aveau responsabilitatea de a ambala și depozita drogurile, iar unul din aceștia era responsabil de vânzarea drogurilor prin intermediul magazinelor de pe internet.

În ceea ce privește alți doi membri din Ucraina, aceștia au fost reținuți în flagrant, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri, de unde cumpărătorii urmau să le preia.

În continuare, oamenii legii întreprind măsuri pentru identificarea și aplicarea sechestrelor asupra bunurilor obținute din activitatea infracțională.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media