Reacția lui Serghei Carp la decizia edilului capitalei de a-l suspenda din funcție în ancheta cu privire la cazul tragic din Parcul „Alunelul”

16 mai 2022, 11:34 Politică 368
Serghei Carp, directorul Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”.  Sursa: stiri.md

Șeful Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Serghei Carp, a declarat pentru Replica Media că va respecta decizia primarului Ion Ceban, care a dispus suspendarea din funcție a acestuia pe durata anchetei de serviciu cu privire la cazul tragic din Parcul „Alunelul”.

„Pe acest caz este inițiată anchta de serviciu, se investighează cazul. Deocamdată, nu pot să vă spun nimic. Decizia primarului eu trebuie să o respect”, a declarat Serghei Carp pentru Replica Media.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a solicitat suspendarea din funcție a directorului Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Serghei Carp. Decizia a fost luată în contextul cazului tragic din Parcul „Alunelul” care a avut loc sâmbătă, 14 mai, când o creangă s-a rupt și a căzut peste un copil care în urma leziunilor primite a decedat.

Amintim că Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Buiucani, informează astăzi, 16 mai, că urmare a autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai, a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unui copil de un an.

La 14 mai, o fetiţă în vârstă de un an, a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul”, situat pe str. Calea Ieșilor din municipiul Chișinău.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media