Poliția de frontieră a reținut un moldovean și doi cetățeni străini, bănuiți de organizarea migrației ilegale pe teritoriul R. Moldova

21 iunie 2022, 17:00 Societate 240
Poliția de Frontieră.  Sursa: IGPF

Un moldovean, un turc și un britanic au fost reținuți de polițiștii de frontieră duminică, 19 iunie. Aceștia sunt bănuiți că fac parte dintr-o grupare specializată în migrație ilegală, după ce acum o săptămână au organizat traversarea ilegală a frontierei moldo-române a unui cetățean al Turciei.

Cei trei indivizi, membri ai unei grupări specializate în organizarea migrație ilegale, au fost reținuți de polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest, iar pe numele lor s-au inițiat cercetări în baza art.362¹, alin.(2), lit.(b) și (c), Cod Penal al Republicii Moldova.

Totul după ce la 15 iunie 2022, polițiștii de frontieră din România au predat autorităților de frontieră din Republica Moldova un cetățean al Turciei, de 41 de ani. Acesta a fost reținut după ce a traversat râul Prut în înot peste frontiera moldo-română. Pe faptul celor stabilite, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest sub conducerea reprezentanților Procuraturii Hîncești au inițiat o inevstigație.

Drept urmare, s-a stabilit că cetățeanul turc a traversat ilegal frontiera moldo-română cu ajutorul unor călăuze. Acestea s-au dovedit a fi membri ai unei grupări specializate în organizarea migrației ilegale, care au fost identificate și reținute - trei cetățeni din Marea Britanie, Turcia și Republica Moldova.

Persoanele respective au fost reținute duminică, 19 iunie anul curent. Aceștia aveau roluri clar definite pentru identificarea străinilor, dar și contrafacerea actelor de călătorie. Ulterior, persoanele organizau intrarea, șederea și transportarea cetățenilor străini spre Uniunea Europeană, Republica Moldova fiind doar țară de tranzit.

Persoanele reținute sunt bănuite de comiterea infracțiunii prevăzute de art.362¹, alin.(2), lit.(b) și (c), Cod Penal al Republicii Moldova și riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1 150 la 1 350 de unități convenționale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media