LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 73. Rusia a lansat patru rachete de croazieră în orașul-port Odesa. Civilii din Azovstal au fost evacuați

7 mai 2022, 09:34 Ucraina 483
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

În cea de-a 73-a zi a invaziei militare pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, trupele ruse își continuă încercările de a captura așezările țării vecine. Forțele armate ale Ucrainei și unitățile sale de apărare teritorială rezistă agresiunii. Este imposibil de verificat din surse independente declarațiile reprezentanților ambelor părți ale conflictului. Aproximativ 12,8 milioane de ucraineni și-au părăsit deja casele.

Vineri, 6 mai, s-a reușit evacuarea a peste 50 de civili de la uzina de oțel Azovstal din Mariupol. Potrivit viceprim-ministrei Irina Vereșciuk, astăzi urmează să continue misiunea de evacuare din oțelărie.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a declarat că orașul-port Mariupol este „un exemplu de tortură și foamete folosit ca armă de război”. Într-un discurs adresat Chatham House, el a spus că Rusia trebuie mai întâi să se întoarcă teritoriul Ucrainei pe care îl deținea înainte de invazia sa din 24 februarie, pentru ca discuțiile de pace să aibă succes. Liderul de la Kiev a acuzat, de asemenea, Rusia de „șantaj nuclear absolut”.

Președintele SUA Joe Biden a semnat un nou ajutor militar de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include cartuşe de artilerie de 155 mm, radare contra-artilerie, echipamente de bruiaj și echipamente de teren.

REPLICA MEDIA urmărește situația și transmite ultimele evenimente la minut.

UPDATE 19:30. Toate femeile, copiii și persoanele în vârstă au fost evacuate din siderurgia asediată din Mariupol, a declarat viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuc, care a menționat că starea actuală a operațiunii umanitare din Azovstal a fost finalizată.

„Ordinul președintelui a fost îndeplinit: toate femeile, copiii și bătrânii au fost evacuați din Azovstal. Această parte a operațiunii umanitare Mariupol a fost finalizată”, a scris Vereșciuk pe Telegram.
UPDATE 17:43. Ofensiva rusă în Doneţk şi Lugansk continuă, a informat în ultimul său buletin de război Statul Major al armatei ucrainene, difuzat pe Facebook. Cu toate acestea, forţele ucrainene au reuşit să respingă opt atacuri în ambele regiuni separatiste.

„În regiunile Doneţk şi Luhansk, opt atacuri ale duşmanului au fost respinse în data de 6 mai, soldate cu distrugerea a trei tancuri inamice, a opt sisteme de artilerie, a şapte vehicule militare blindate, o maşină şi trei unităţi de echipament”, a anunţat Statul Major ucrainean sâmbătă.

La Herson, sub control rusesc, se observă pregătiri pentru o rupere de facto a regiunii din sudul Ucrainei.

În alte secţiuni ale frontului, unde s-au dat lupte grele în ultimele săptămâni, activitatea ruşilor s-a limitat la operaţiuni de recunoaştere militară şi la tiruri de artilerie, potrivit Statului Major ucrainean. În regiunea Izium, de exemplu, de unde Rusia plănuieşte să avanseze serios către Kramatorsk pentru a încercui unităţile ucrainene din regiunea Donbas, au fost folosite drone pentru a detecta poziţiile defensivei ucrainene.

Harkiv, oraş de peste un milion de locuitori, şi localităţi de lângă Doneţk au fost vizate de atacuri de artilerie. Au fost desfăşurate şi forţe aeriene ruse, în schimb nu au fost anunţate atacuri la sol.

La rândul său, conducerea militară rusă a anunţat că a distrus în regiunea Harkiv un important arsenal de armament provenind din SUA şi UE şi a ucis 280 de militari ucraineni.

„În gara feroviară Bogoduhov din regiunea Harkiv a fost distrus un important arsenal de echipament militar provenind din SUA şi UE. Ca urmare a atacurilor, au fost anihilaţi 280 de naţionalişti şi distruse 48 de echipamente de luptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov.

Potrivit oficialului rus, forţa aerospaţială rusă a distrus cu rachete de înaltă precizie cinci zone de concentrare a echipamentului militar, plus un depozit de muniţii din apropierea localităţii Bahmut, în regiunea Doneţk. Aviaţia rusă a atacat 18 obiective militare ucrainene, între care două posturi de control în localitatea Skovorodnikovo, din regiunea Harkov, precum şi două depozite de arme şi combustibil în localitatea Dacinoie, din regiunea Odesa, din sudul Ucrainei.

În Mariupol, unde potrivit unor surse ruse şi ucrainene s-a reuşit vineri evacuarea a 50 de civili, continuă asediul rus în încercarea de a pătrunde în complexul Azovstal. Militari şi multe persoane rănite s-ar mai afla blocate în Azovstal, pe care ruşii l-au bombardat zile la rând, dar care dispune de buncăre şi tuneluri.

Autorităţile ucrainene au anunţat sâmbătă scufundarea unei nave amfibie ruse în apropiere de ţărmurile Odesei, precum şi doborârea unei rachete a inamicului rus în regiunea Poltaba, în estul ţării. Totodată, ucrainenii au declarat că au reuşit să doboare o dronă rusă de recunoaştere tot lângă Odesa.

Autorităţile din Odesa au informat că sâmbătă au avut loc atacuri succesive ruse cu rachete la periferia oraşului, urmate de explozii puternice, în timp ce două localităţi din regiunea Sumî, în nord, a fost şi ele ţintele unor atacuri cu rachete.

Potrivit unui purtător de cuvânt al administraţiei din Odesa, în timpul dimineţii de sâmbătă au căzut patru rachete de croazieră în oraş.


UPDATE 16:20. În urma războiului din Ucraina, un alt jurnalist a murit - Maxim Medinsky din Bolgrad, regiunea Odesa. El a apărat Ucraina în rândurile forțelor armate și a fost ucis pe front, a spus consiliul orașului Bolgrad.

Potrivit acestor date, Medinsky a mers pe front în 2014, iar în 2022 a plecat din nou să apere țara. Moartea lui Medinsky a fost confirmată și de tatăl său pe Facebook.


UPDATE 16:01. Liderul separatist din Luhansk Leonid Pasecinik a semnat un decret potrivit căruia, de 9 mai, Luhansk va fi redenumit Voroșilovgrad, transmite UNIAN.

„Luhansk se va numi Voroșilovgrad. Acest decret emis de Leonid Paseconik va intra în vigoare pe 9 mai", a spus un militant la o emisiune de la „Pervîi Kanal”.


UPDATE 15:10. La Berlin, în ajunul zilei de 9 mai, autoritățile au interzis aducerea steagurilor Rusiei și Ucrainei - precum și a oricăror alte simboluri - la acțiunile de aniversare a 77 de ani de la victoria din cel de-al Doilea Război Mondial.

Interdicția se aplică panglicilor Sf. Gheorghe și altor simboluri, inclusiv literele „Z” și „V”, folosite de Kremlin și trupele ruse în timpul invaziei militare a Ucrainei.

Decizia a fost luată din cauza sensibilității subiectului și pentru a evita provocări, au spus autoritățile germane.

„Actul de amintire, precum și respectul pentru memoriale și monumente, trebuie păstrate pe fundalul actualului război agresiv al Rusiei în Ucraina... Războiul nu trebuie să ducă la conflicte sau dispute la Berlin care să depășească discursul democratic”, a declarat poliția de la Berlin.

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andrei Melnik, a numit această decizie a Berlinului „un scandal uriaș” și „o catastrofă politică” și a cerut anularea acesteia.

„Suntem șocați că poliția din Berlin a interzis steagurile asociate cu Ucraina în zilele de 8 și 9 mai. Aceasta este o palmă pentru Ucraina și o palmă pentru poporul ucrainean”, a spus diplomatul ucrainean.

În aceste zile, la Berlin sunt planificate aproximativ 50 de evenimente comemorative.

Potrivit publicației ucrainene Evropeyska Pravda, aproximativ 20.000 de ucraineni plănuiau să comemoreze soldații care au murit în al Doilea Război Mondial la un miting pașnic la Berlin.


UPDATE 14:55. Ocupanții au tras 4 rachete de croazieră în regiunea Odesa folosind aviația strategică, transmite UNIAN.

„Regiunea Odessa a fost atacată de 4 rachete de croazieră folosind aviația strategică. Inamicul continuă să distrugă nu numai infrastructura regiunii, ci să pună și presiune psihologică asupra populației civile. Națiunea ucraineană este invincibilă: nu există victime, vom reconstrui infrastructura”, scrie sursa citată.

Comandamentul regiunii a cerut cetățenilor să respecte standardele de siguranță, să nu neglijeze avertismentele de raid aerian, să nu intre în panică și să nu interfereze cu Forțele Armate și Forțele de Apărare în îndeplinirea sarcinilor lor.

Astăzi soldații ruși au lansat un atac cu rachete asupra orașului Karlovka din regiunea Poltava: racheta a lovit un obiect de infrastructură.


UPDATE 14:23. La Moscova, în Piața Roșie a avut loc astăzi ultimele repetiții generale pentru parada militară pentru a marca cea de-a 77-a aniversare a victoriei sovietice asupra Germaniei naziste în al doilea război mondial. Ministerul Apărării rus a publicat câteva imagini de la eveniment, demonstrație de forță în mijlocul războiului declanșat acum două luni și jumătate în Ucraina.

La repetițiile paradei din Piața Roșie, de la Moscova, au participat 11.000 de militari. Acesta a inclus ofițeri, sergenți și soldați ai formațiunilor și unităților militare, studenți și cadeți ai instituțiilor militare de învățământ, studenți ai școlilor militare Suvorov și Nakhimov, corpuri de cadeți și membri ai mișcării întregi rusești „Yunarmiya”, precum și reprezentanți ai altor agențiile de aplicare a legii ale FSB, Gărzii Ruse și societății cazaci din întreaga Rusie.

În ultimii ani, președintele Vladimir Putin s-a folosit de paradă pentru a prezenta puterea armatei sale, dezvăluind uneori noi arme de ultimă generație. Iar ediția din acest an nu face excepție.

După ce a eșuat la porțile Kievului în fața unor forțe ucrainene mai motivate decât se aștepta și înarmate de Occident, statul major rus a fost nevoit să își revizuiască obiectivele în scădere, restrângând ofensiva în estul și sudul țării.

Fără îndoială, Putin va ține un discurs prin care va transmite un avertisment al „apocalipsei” către Occident, potrivit presei internaționale, va dori, de asemenea, însă la sigur nu va menționa pierderea navei sale amiral din Marea Neagră, crucișătorul „Moscova”, care s-a scufundat luna trecută.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, „avionul apocalipsei”, un Il-80 special conceput pentru a-i permite președintelui rus să continue să conducă țara din aer în cazul unui război nuclear, va survola Piața Roșie. De asemenea, vor defila mai multe arme capabile să lanseze rachete nucleare, precum sistemul balistic intercontinental Iars RS-24 și sistemul Iskander cu rază mai scurtă de acțiune.

Parada militară din acest an va avea loc în contextul în care mulți ruși se tem de o mobilizare generală în legătură cu Ucraina, deși Kremlinul a negat că ar fi planificată o astfel de acțiune.

Parada din 9 mai a devenit o tradiție anuală abia după căderea URSS, în 1991.

Putin a transformat-o într-un eveniment-spectacol, cu o producție de televiziune sofisticată, menită atât să intimideze adversarii Moscovei, cât și amplifice patriotismul rușilor.UPDATE 13:29. Participanții la invazia rusă a Ucrainei – o „operațiune militară specială”, așa cum o numesc autoritățile ruse – vor lua parte la o paradă în Piața Roșie pe 9 mai, relatează TASS, citat de BBC.

Acești militari au luat parte sâmbătă la repetițiile de paradă.

„Potrivit unui corespondent TASS, publicul care a venit la repetiție i-a întâmpinat cu aplauze”, a spus agenția într-un articol.

Anul acesta, parada nu va fi vizitată de niciun lider străin și vor participa mai puține vehicule și persoane decât acum un an.

BBC a aflat că numele a 2.120 de soldați ruși care au murit în Ucraina de la începutul războiului au fost deja confirmate.


UPDATE 13:20. Forțele Armate ucrainene declară că trupele ruse au aruncat în aer trei poduri pentru a încetini contraofensiva ucraineană din nord-estul țării.

Forțele armate ucrainene au spus că în zona Țirkuni și Ruschi Tișki, de lângă Harkov.

„Ocupanții au aruncat în aer trei poduri rutiere pentru a încetini acțiunile de contraofensivă ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi.


UPDATE 13:18. O lovitură cu dronă ucraineană a lovit vineri poziții rusești pe Insula Șerpilor, la 300 km vest de Crimeea.

Associated Press a declarat că a analizat fotografii din satelit care arată consecințele atacului, fără a oferi detalii suplimentare.


UPDATE 12:47. Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au distrus un depozit mare de echipamente militare venite din SUA și țări europene, în apropierea gării Bohodukhiv din regiunea Harkiv din Ucraina.

Ministerul a declarat că a lovit peste noapte 18 instalații militare ucrainene, inclusiv trei depozite de muniții în Dachne, lângă orașul-port Odesa.


UPDATE 12:16. Noi provocări în regiunea transnistreană. În seara zilei de vineri, 6 mai, au avut loc două noi explozii în zona separatistă a Republicii Moldova. De această dată ținta a fost fostul aerodrom din comuna Vărăncău din raionul Rîbnița. Președinta Maia Sandu, Comandant Suprem al Forțelor Armate ale Republicii Moldova, a declarat că victime nu au fost înregistrate, iar autoritățile constituționale adună informații la caz.

„Potrivit informațiilor noastre, au avut loc două noi explozii în regiunea transnistreană, anume în zona fostului aerodrom militar din satul Vărăncău din raionul Rîbnița. Exploziile au avut loc între orele 22:00 - 22:50. Nu sunt victime umane înregistrate. Înțelegem că dispozitivele explozive au fost aruncate de pe o dronă și au vizat pista nefuncțională a aerodromului.

Instituțiile noastre competente încă colectează informații și când vom avea mai multe detalii vom reveni. Reiterez faptul că autoritățile Republicii Moldova monitorizează situația, siguranța cetățenilor - de pe malul stâng, de pe malul drept, este foarte importantă pentru noi. Noi facem tot posibilul pentru a menține siguranța, să nu avem destabilizare și provocări pe teritoriul țării noastre”, a declarat șefa statului Maia Sandu.


UPDATE 11:36. Washingtonul nu vede nicio modalitate de a priva Rusia de statutul său de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a declarat reprezentanta permanentă a SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, la postul de televiziune american PBS.

Potrivit acesteia, Statele Unite sunt la curent cu apelul președintelui ucrainean Vladimir Zelenskiy de a reconsidera apartenența Rusiei la Consiliul de Securitate al ONU și poziția sa față de reacția lentă a acestui organism la situația din țara sa. În același timp, Washingtonul nu crede că statutul Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU se va schimba în vreun fel, a subliniat ea.

„Am fost foarte eficienți în izolarea Rusiei, în condamnarea Rusiei și în a ne asigura că criticăm Rusia de fiecare dată când o putem critica în Consiliul de Securitate”, a spus ea.

Potrivit acesteia, colegii ei ruși „au fost jenați când acest război a început în mijlocul unei ședințe de urgență a Consiliului de Securitate”.


UPDATE 10:50. Potrivit serviciilor de informații militare britanice, invazia Ucrainei a avut un efect puternic asupra unora dintre cele mai avansate și pregătite unități de luptă ale Forțelor Armate Ruse, iar Rusia va avea nevoie de mult timp și bani pentru a restabili armata.

Într-o declarație postată pe Twitter, Departamentul Britanic al Apărării a subliniat distrugerea a cel puțin unuia dintre cele mai moderne tancuri aflate în serviciul armata rusă, T-90M, în timpul luptelor din Ucraina. Acest tanc a fost introdus în 2016, are o armură îmbunătățită, o armă și sisteme de navigație prin satelit îmbunătățite, iar în total Forțele Armate Ruse au aproximativ 100 dintre aceste vehicule.

„Înlocuirea echipamentelor modernizate și avansate va fi deosebit de dificilă din cauza sancțiunilor care limitează accesul Rusiei la componentele microelectronice critice”, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.


UPDATE 10:35. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a declarat că „eforturile diplomatice” sunt în desfășurare pentru a salva luptătorii baricadați în oțelăria Azovstal din orașul Mariupol, după ce mai mulți civili au fost evacuați din uzina bombardată. Totuși, nu este clar câți luptători ucraineni au rămas în oțelărie.

„Apărătorii au promis să nu se predea. Oficialii ucraineni se tem că forțele ruse vor să-i lichideze până luni, la timp pentru comemorarea de către Moscova a victoriei fostei Uniuni Sovietice asupra Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial”, a declarat Zelenskiy.

„Sunt implicați intermediari influenți, state influente”, a adăugat liderul de la Kiev, dar nu a oferit alte detalii.


UPDATE 10:06. Peste 10.000 de presupuse crime de război comise de forțele ruse sunt în prezent investigate, potrivit procurorului general al Ucrainei.

Un total de 10.257 de cazuri au fost înregistrate și 223 de copii au murit în Ucraina de când Rusia și-a lansat invazia pe 24 februarie, a anunțat biroul într-o actualizare în această dimineață.

Alți 633 de copii ar fi fost răniți.


UPDATE 09:44. Imagini cu cei evacuați de la fabrica de oțel Azovstal, transportați în siguranță într-un centru de cazare temporară din Bezimenne, estul Ucrainei, controlat de ruși.

sursa foto: Alexander Ermochenko/Reuters


UPDATE 09:31. SUA anunță un pachet de ajutor militar de 150 de milioane de dolari

Cel mai recent pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina, anunțat vineri de președintele Joe Biden, valorează 150 de milioane de dolari, a confirmat secretarul de stat Antony Blinken.

„Am autorizat 150 de milioane de dolari în arme, echipamente și provizii americane suplimentare pentru Ucraina pentru a-și consolida apărarea pentru a contracara ofensiva Rusiei în Est”, a spus Blinken.

Cea mai recentă tranșă de asistență include 25.000 de cartușe de artilerie de 155 mm, precum și radare de contra-artilerie, echipamente de bruiaj, echipamente de câmp și piese de schimb.

„Anunț un alt pachet de asistență de securitate care va furniza muniție suplimentară de artilerie, radare și alte echipamente Ucrainei”, a spus Biden într-un comunicat.

„Sprijinul SUA, împreună cu contribuțiile aliaților și partenerilor noștri, a fost esențial pentru a ajuta Ucraina să câștige bătălia de la Kiev și să împiedice obiectivele de război ale lui Putin în Ucraina”, a adăugat el.

Cu cel mai recent pachet de ajutor de securitate de 150 de milioane de dolari SUA pentru Ucraina, asistența militară a Washingtonului pentru Kiev de la începutul invaziei ruse a ajuns la aproximativ 3,8 miliarde de dolari, a spus Blinken.

Sistemele de obuze furnizate de SUA au necesitat pregătire pentru soldații ucraineni, aproximativ 220 de militari fiind instruiți și alți 150 fiind pregătiți în prezent, a adăugat Kirby.


UPDATE 08:34. Consiliul de Securitate al ONU a emis prima sa declarație cu privire la războiul din Ucraina, dar a refuzat să folosească cuvintele „război”, „conflict” sau „invazie”. În schimb, declarația „exprimă îngrijorarea profundă cu privire la menținerea păcii și securității Ucrainei” și și-a exprimat „sprijin puternic” secretarului general Antonio Guterres în căutarea unei soluții pașnice la „dispută”.


UPDATE 08:15. Operațiunile de evacuare continuă din orașul asediat Mariupol, peste 50 de civili salvați vineri, a confirmat președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, în ultimul său discurs. Trei autobuze de evacuare au părăsit vineri uzina siderurgică Azovstal din orașul-port ucrainean Mariupol, potrivit rapoartelor presei ruse. Autobuze care transportau 25 de civili, inclusiv copii, au fost scoase din fabrică într-o tabără din orașul Bezimenne, controlat de ruși. Se estimează că 200 de civili, împreună cu luptătorii rezistenței ucrainene, au rămas prinși în refugiile subterane din uriașul complex industrial.


UPDATE 08:00. 41 de soldați și civili ucraineni capturați de Rusia, printre care 11 femei și un cleric, au fost eliberați într-un nou schimb de prizonieri, a declarat vineri viceprim-ministra Irina Vereșciuk într-o declarație pe Telegram.


UPDATE 07:50. Germania va trimite, de asemenea, șapte obuziere autopropulsate în Ucraina, pe lângă cele cinci sisteme de artilerie pe care guvernul olandez le-a promis deja, a declarat ministrul german al apărării, Christine Lambrecht. PzH 2000 este una dintre cele mai puternice arme de artilerie din inventarele Bundeswehr și poate lovi ținte la o distanță de 40 km.


UPDATE 07:40. Guvernul Marii Britanii a declarat că va oferi Ucrainei 287 de generatoare mobile în plus față de 569 de generatoare pe care le donase anterior.


UPDATE 07:30. Oficialii americani au spus că au împărtășit informații despre locația navei de război rusești Moskva cu Ucraina înainte de scufundarea acesteia luna trecută, o nouă demonstrație a sprijinului strâns pe care Kievul îl primește de la Washington. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a refuzat să răspundă dacă SUA au furnizat Ucrainei informații care i-au ajutat pe liderii militari să vizeze generalii ruși, spunând în schimb că Ucraina „ia deciziile” când vine vorba de modul în care folosesc informațiile americane.


UPDATE 07:20. Trupele ruse încearcă să încercuiască și să asalteze Severodonețk, cel mai estic oraș din Ucraina deținut de Kiev, a declarat un oficial local. Capturarea lui Severodonețk ar fi un câștig major pentru armata rusă, care și-a reorientat eforturile pe ocuparea întregii regiuni de est a Donbasului.


UPDATE 07:10. Amnesty International a declarat că există dovezi convingătoare că trupele ruse au comis crime de război în zona Kievului în februarie și martie. Civilii au suferit, de asemenea, abuzuri, cum ar fi „împușcături nechibzuite și tortură” din partea forțelor ruse atunci când au ocupat o zonă din afara capitalei Ucrainei, inclusiv orașul Bucha, în primele etape ale invaziei, a declarat grupul pentru drepturile omului într-un raport.


UPDATE 07:00. Oficialii italieni au confiscat un iaht cu legături cu guvernul rus și despre care se crede că aparține președintelui rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Finanțelor vineri.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie,15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai și 6 mai.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media