Președinta Maia Sandu a acordat Înaltul său Patronaj pentru două proiecte realizate în comun de Republica Moldova și România

9 mai 2022, 17:10 Cultură 169
Președinta Maia Sandu .  Sursa: captură video/ Facebook/ Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acordat cu prilejul Zilei Europei, marcată astăzi, Înaltul său Patronaj pentru două proiecte culturale moldo-române ce se vor desfășura la Chișinău în anul 2022. Este vorba de Salonul Internațional de Carte „Bookfest” și de Reuniunea Teatrelor Naționale Românești.

Înaltul Patronaj este acordat în comun cu Președintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit Președinției, organizat de Asociația Editorilor din România în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Salonul Internațional de Carte „Bookfest” se va ține între 31 august - 4 septembrie.

Cea de-a șaptea ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești va avea loc între 15-25 septembrie, sub egida Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerul Culturii din România și al Institutului Cultural Român.

Ambele evenimente vin să marcheze comuniunea culturală, lingvistică și istorică dintre cele două state, precum și aspirațiile europene ce leagă țările noastre.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media